ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Ως το τέλος του μήνα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις μισθώσεις τύπου Airbnb

«Μέχρι το τέλος του μήνα, εκτός απροόπτου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις» δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Ο κ. Πιτσιλής μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο ώστε να αρχίσει η λειτουργία της πλατφόρμας.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, αναφερόμενος στην επιχείρηση "Τρίαινα", είπε ότι η ΑΑΔΕ έχει ένα ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο σε τουριστικές περιοχές και ότι εστιάζουν οι υπηρεσίες κυρίως σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση, με επιχειρήσεις που κάνουν υψηλούς τζίρους κ.α. Όπως είπε ο κ. Πιτσιλής για φέτος είναι προγραμματισμένοι 55.000 έλεγχοι και εστιάζουν στους τομείς της εστίασης, της φιλοξενίας, των υπηρεσιών κ.α.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ εντοπίζεται υψηλή παραβατικότητα. Από την ομάδα ειδικών ελέγχων η εντοπιζόμενη παραβατικότητα φτάνει μεσοσταθμικά το 60% ενώ από την ομάδα ΔΟΥ ξεπερνά το 20%.

Σχετικά με τη φοροδιαφυγή, ο κ. Πιτσιλής είπε ότι ανέκαθεν ήταν «εθνικό σπορ», ακόμη και όταν οι φόροι ήταν λιγότεροι και υπογράμμισε ότι «όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε δικαιώματα και υποχρεώσεις».

Στη συνέχεια ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της ΑΑΔΕ, να ενημερώσει τους τουρίστες για τα δικαιώματα τους, με την καμπάνια apodixiplease, λέγοντας πως στην χώρα μας έρχονται κάθε χρόνο περίπου 30 εκατομμύρια τουρίστες και η άσκηση των δικαιωμάτων τους σε φορολογικό επίπεδο, θα βοηθήσει την χώρα μας να σταθεί στα πόδια της.

newmoney.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]