ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Νέο κέντρο AI από την LG στον Καναδά και επενδύσεις σε Startups

Η LG προφανώς έχει δώσει στρατηγική έμφαση στην Τεχνητή Νοημοσύνη για την εξέλιξη νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Μετά τα AI Labs της Ν. Κορέας, της Ινδίας, της Ρωσίας, της Σάντα Κλάρα στην Καλιφόρνια, η LG ανοίγει νέο AI Lab στον Καναδά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, το οποίο είναι αναγνωρισμένο παγκοσμίως για την τεχνογνωσία του στον τομέα της AI.

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αγγίξει τελικά τις ζωές όλων, μεταμορφώνοντας τον τρόπο που ζούμε, που εργαζόμαστε και που παίζουμε», δήλωσε ο Πρόεδρος και ο Chief Technology Officer της LG Electronics Dr. I.P. Park. «Οι πρώιμες υλοποιήσεις του AI στις συνδεδεμένες συσκευές σήμερα θέτουν το σκηνικό για τις έξυπνες πόλεις του μέλλοντος, τα έξυπνα σπίτια, τις έξυπνες επιχειρήσεις και τις έξυπνες συσκευές, όλα με δυνατότητες που κανείς δεν έχει ονειρευτεί ακόμα». Επίσης ανέφερε ότι τα εργαστήρια της Βόρειας Αμερικής και η ερευνητική συνεργασία της LG με το Πανεπιστήμιο του Τορόντο θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη των τεχνολογιών πηγής που θα καθορίσουν αυτό το μέλλον.

Στο πλαίσιο της πενταετούς ερευνητικής συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο του Tορόντο και μιας επένδυσης εκατομμυρίων δολαρίων, η LG θα στηριχτεί στην στρατηγική «Open Platform – Open Partnership – Open Connectivity» για την επέκταση του AI οικοσυστήματος.

Το νέο εργαστήριο θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία των ερευνητών του Πανεπιστημίου του Τορόντο, οι οποίοι θα έχουν τώρα την ευκαιρία να συνεργαστούν με τις αναπτυσσόμενες ομάδες Έρευνας & Ανάπτυξης της LG στις Η.Π.Α και στον Καναδά.

Συμπληρώνοντας αυτό το έργο, η LG σκοπεύει να συνεργαστεί και να επενδύσει σε AI Startups των Η.Π.Α. H LG έχει δημιουργήσει επενδυτικό βραχίονα VC και από το 2017 έχει επενδύσει σε πέντε Startups με την πιο πρόσφατη επένδυση να είναι στην RetailTech Bossa Nova. H LG Technology Ventures έχει την έδρα της στην Σίλικον Βάλει και διαχειρίζεται 400 εκατ. δολ. Εκτός από το AI, οι τομείς ενδιαφέροντος είναι η ρομποτική και τα εξαρτήματα αυτοκινήτων.

Ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Τορόντο Meric Gertler θεωρεί την LG έναν συναρπαστικό νέο συνεργάτη για την έρευνα του ΑI. Επιπλέον, δήλωσε: «Το Πανεπιστήμιο του Tορόντο προσβλέπει στη συνεργασία με μια καινοτόμο παγκόσμια εταιρεία όπως η LG καθώς οι ερευνητές μας συνεχίζουν να πιέζουν τα όρια της έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη. Η παρουσία τέτοιων πολυεθνικών παραγόντων στα οικοσυστήματα καινοτομίας μας ενισχύει τις ευκαιρίες για τους ερευνητές, τους εκπαιδευόμενους και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις σε πολλούς τομείς».

Συμμερίζοντας τις απόψεις του Προέδρου Gertler, ο Dr. Park δήλωσε: «Οι AI λύσεις που βασίζονται στην τεχνολογία deep learning θα φέρουν επανάσταση στον τρόπο που αλληλεπιδράμε με τον κόσμο γύρω μας, με νέους απρόσκοπτους τρόπους μέσω της χρήσης δεδομένων από τομείς όπως βιομετρία αλλά και από τα συναισθήματα, τις χειρονομίες και φυσικά τη φωνή». Συνέχισε εξηγώντας τους τρεις κύριους πυλώνες της ΑΙ στρατηγικής της LG:

«Ο πρώτος είναι η δυνατότητα να βελτιώνεται με το χρόνο, έτσι ώστε όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τα προϊόντα μας, τόσο πιο πολύ βελτιώνονται για να ικανοποιήσουν τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Ο δεύτερος είναι η δυνατότητα ενσωμάτωσης της AI σε διαφορετικά σημεία επαφής – για να έχετε μια απρόσκοπτη και συνεπή εμπειρία χρήστη σε όλο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της LG, από συνδεδεμένες συσκευές και τηλεοράσεις μέχρι συνδεδεμένα αυτοκίνητα και smartphones. Ο τρίτος είναι η δεκτικότητα. Η στρατηγική μας είναι να παρέχουμε την καλύτερη AI εμπειρία στους πελάτες της LG, αξιοποιώντας τις κορυφαίες δυνατότητες των συνεργατών σε όλο το οικοσύστημα», εξήγησε ο Dr. Park.

startupper.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]