Αλλάζει ο φωτισμός σε 6 λεωφόρους του λεκανοπεδίου

Η Περιφέρεια Αττικής προχωρά στην αλλαγή του φωτισμού στη λεωφόρο Κατεχάκη, στη Συγγρού, στην Κηφισίας, στην Ποσειδώνος, στην Μεσογείων, στην Βουλιαγμένης και στην Βάρης Κορωπίου.

Στον σχεδιασμό της Περιφέρειας περιλαμβάνεται η αλλαγή του ενεργοβόρου συμβατικού οδικού φωτισμού με την εγκατάσταση έξυπνων τηλεδιαχειριζόμενων φωτιστικών τελευταίας τεχνολογίας τύπου LED.

Η υλοποίηση του έργου, που θα γίνει μέσω δημοπράτησης, όχι μόνον θα αναβαθμίσει το φωτισμό στους κεντρικούς δρόμους της Αττικής με βάση τα τελευταία ισχύοντα ευρωπαϊκά πρότυπα (ΕΝ13201) , αλλά θα έχει και ένα πολύ μεγάλο οικονομικό όφελος από την εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει το 60%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο δίκτυο θα είναι πλήρως εξοπλισμένο με ένα σύγχρονο σύστημα Τηλε-διαχείρισης, Τηλε-ελέγχου και Τη-λεμετρίας, που εξασφαλίζει τον πλήρη έλεγχο της λειτουργίας του δικτύου σε επίπεδο φωτιστικού και το οποίο αποτελεί το πρώτο καθοριστικό βήμα εισόδου της Περιφέρειας Αττικής στο κόσμο των «έξυπνων» υποδομών ( SMART CITIES). Μέσω του αναπτυσσόμενου συστήματος, προβλέπεται η δια- λειτουργικότητα με άλλα συστήματα καθώς και η επεκτασιμότητά του για την ανάπτυξη μελλοντικών καινοτόμων έξυπνων εφαρμογών (smart cities) στην Περιφέρεια.

Στο διαγωνισμό έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 9 εταιρείες μεταξύ των οποίων ο Όμιλος ΟΤΕ , η INTRACOM, η GLobiLED , η LM Construction και η ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Πρόκειται για έναν ανοιχτό διαγωνισμό που στηρίζεται στις πιο σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές και καλές πρακτικές, που διασφαλίζουν την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα του επιλεγόμενου εξοπλισμού.

kerdos.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα