ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

ΙWG: Θέλει 15 επιχειρηματικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την επόμενη διετία

Της Στεφανίας Σούκη

Στόχο για 15 επιχειρηματικά κέντρα για τα brands της Regus και της Spaces έχει θέσει ο όμιλος IWG, στην Ελλάδα, ο μεγαλύτερος πάροχος ευέλικτων επαγγελματικών χώρων διεθνώς, διαθέτοντας σχεδόν 3.500 γραφειακούς χώρους σε 1.000 πόλεις και περισσότερες από 110 χώρες.

Η Spaces, η ολλανδική εταιρεία παροχής έτοιμων χώρων εργασίας εγκαινίασε προχθές τη δεύτερη επένδυσή της στην Αθήνα, στο κτίριο Green Plaza της Αγίου Κωνσταντίνου στο Μαρούσι, ιδιοκτησίας της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ (είχε προηγηθεί τον Μάρτιο το πρώτο Spaces στο διατηρητέο της Ερμού 56), ωστόσο προετοιμάζει ήδη τα επόμενα βήματά της σε Αθήνα αλλά και Θεσσαλονίκη. Μάλιστα η εταιρεία έχει ήδη δρομολογήσει για τον σκοπό αυτό συνεργασία με τον όμιλο ΟΤΕ και τη θυγατρική του OTE Estate για την αξιοποίηση δύο ακινήτων του Οργανισμού στη Σόλωνος και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με σκοπό τη μετατροπή τους σε σύγχρονους χώρους εργασίας.


Σημειωτέον ότι η έτερη εταιρεία του ομίλου, η Regus έχει ήδη παρουσία από το 1998 στην ελληνική αγορά διαθέτοντας τρία επιχειρηματικά κέντρα στην Αθήνα (Μαρούσι, Πύργος Αθηνών και Καλλιθέα), ενώ πολύ σύντομα πρόκειται να λειτουργήσει και το επόμενο σε ένα από τα γνωστά κτίρια του μεγάλου επιχειρηματικού άξονα της λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι. Ο στόχος της επόμενης διετίας παραπέμπει σε ένα νούμερο κοντά στα 15 επιχειρηματικά στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ στη συνέχεια ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και άλλες μεγάλες πόλεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα μεγάλα νησιά (Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδος, Βόλος, Κέρκυρα Πάτρα κ.α.).

Η IWG, ο παγκόσμιος πάροχος ευέλικτων επαγγελματικών χώρων, έχει ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια τ.μ. εργασιακών χώρων παγκόσμια – αντανακλώντας την κατακόρυφη άνοδο της ζήτησης όσο οι επιχειρήσεις προτιμούν όλο και πιο ευέλικτες λύσεις. 

Το 2017 η ΙWG πρόσθεσε 314 νέα κτίρια γραφείων στο δίκτυο της, συνολικού εμβαδού 1,7 εκατ. τ.μ. . Το ποσοστό του προστιθέμενου χώρου ήταν 36% υψηλότερο από το 2016, φτάνοντας έτσι να παρέχει παγκόσμια περισσότερα από 15 εκατ.τ.μ. «Για να πάρουμε μια ιδέα, αυτό ισοδυναμεί με 116 Στάδια του Wembley, 261 Όπερες του Σύδνεϋ, ή 3.718 Ολυμπιακές πισίνες», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επιτελείς του ομίλου. 

Η ζήτηση για ευέλικτους χώρους εργασίας αποτελεί πλέον πραγματικά παγκόσμια τάση, γι αυτό και η IWG επεκτείνεται ανά τον κόσμο (Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ασία).

Η IWG – μέσω των διαφόρων εταιριών της: Regus, Spaces, No18, Basepoint, Open Office and Signature – μπορεί πλέον να προσφέρει μια έδρα σε επιχειρήσεις σε περισσότερες από 3.300 τοποθεσίες, σε 1.000 πόλεις και περισσότερες από 110 χώρες. Η ανάπτυξη συνεχίζεται το 2018, με το σχεδιασμό λειτουργίας ακόμα περισσότερων εργασιακών χώρων παγκόσμια.

Οσον αφορά ειδικά την Spaces, ξεκίνησε από την Ολλανδία, είναι πρωτοπόρος στα μοντέρνα σχεδιασμένα co-working spaces και έχει παρουσία στις περισσότερες μεγάλες πρωτεύουσες με 92 επιχειρηματικά κέντρα σε 25 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στα προχθεσινά εγκαίνια για το νέο Spaces στο Μαρούσι βρέθηκε ο CEO της Regus για 19 χώρες Χρήστος Μισαηλίδης αλλά και η Κατερίνα Μάνου, Γενική Διευθύντρια της Regus για την Ελλάδα. Μάλιστα, ο κ. Μισαηλίδης ανέφερε ότι στόχος του ομίλου είναι η IWG να διπλασιάσει τα επιχειρηματικά της κέντρα ανά τον κόσμο σε 7.000, «με την Ελλάδα να αποτελεί μέρος της επιχειρηματικής ανάπτυξης του ομίλου».


newmoney.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]