Επενδύσεις ρεκόρ στις Ευρωπαϊκές Startups το Q2 2018!

Το 2018 φαίνεται ότι πάει πολύ καλά επενδυτικά για τις Ευρωπαϊκές Startups μια και έχουμε μεγάλα exits, τα οποία έφτασαν τα 50 δισ. (IPO’s και εξαγορές), ενώ τους πρώτους έξι μήνες 25 εταιρείες μπήκαν στο club των μονόκερων.

Oi IPOs αφορούν τις Spotify και Ayden οι οποίες συγκέντρωσαν 23 δισ. δολ. και 8 δισ. δολ, αντίστοιχα με αποτιμήσεις άνω του 1 δισ. δολ. σύμφωνα με στοιχεία του Dealroom.




Οι επενδύσεις στις ευρωπαϊκές τεχνολογικές εταιρείες έσπασαν το ρεκόρ το δεύτερο τρίμηνο του 2018 με επενδύσεις 5,5 δισ. ευρώ ξεπερνώντας το 2017.

Στη πρώτη θέση της λίστας με τις μεγαλύτερες επενδύσεις βρίσκεται η Πορτογαλική OutSystems με 360 εκατ. δολ. και ακολουθεί η Revolut με 250 εκατ. δολ. και η γαλλική Voodoo με 200 εκατ. δολ. Η OutSystems έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα για το χτίσιμο εφαρμογών με αυτοματοποιημένο τρόπο.

Η Revolut είναι λίγο ως πολύ γνωστή, ενώ η Voodoo φτιάχνει παιχνίδια για Smartphones.

Τη λίστα συμπληρώνουν οι: Taxify από την Εσθονία, Nextteam Group από τη Γαλλία, Freeline Therapeutics από το Ηνωμένο Βασίλειο, BenevolentAI από το Ηνωμένο Βασίλειο, η HMD Global από την Φινλανδία, η CMR Surgical από το Ηνωμένο Βασίλειο και η Frontier Car Group από τη Γερμανία.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την έκθεση εδώ.

startupper.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα