Τουλάχιστον ένα smartphone για το 80% των Ελλήνων

Τουλάχιστον μία συσκευή smartphone διαθέτει το 78% των Ελλήνων. Μάλιστα, στα μεγάλα αστικά κέντρα, στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, η αναλογία όσων κατέχουν μια συσκευή smartphone είναι τέσσερις στους πέντε πολίτες.

Την ίδια στιγμή, που η τεχνολογία εξελίσσεται σε βασικό εργαλείο της καθημερινότητας του πολίτη, η σχέση του Έλληνα με το “έξυπνο” κινητό του γίνεται στενότερη. Ήδη σήμερα, περίπου εννιά στους δέκα Έλληνες χρήστες (85%) επισκέπτονται το Διαδίκτυο με οποιαδήποτε συχνότητα, με το μέσο όρο σύνδεσης να διαμορφώνεται στα 207 λεπτά την ημέρα. Μάλιστα, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της Focus Bari (Focus on Tech Life tips), οι χρήστες στην Ελλάδα - ακολουθώντας την παγκόσμια τάση - εξελίσσονται και φανατικούς οπαδούς του mobile internet, με το 73% να συνδέεται στο Διαδίκτυο μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει, μάλιστα, ότι ένας στους τέσσερις χρήστες “σερφάρει” από το κινητό του για περισσότερο από μία ώρα ημερησίως, με το ποσοστό αυτών, που μπαίνουν το Διαδίκτυο από το κινητό για περισσότερο από μία ώρα ημερησίως, να φτάνει το 52% στις ηλικίες 13 έως 44 ετών. Συνολικά, επτά στα δέκα νοικοκυριά έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, με το δημοφιλέστερο μέσο σύνδεσης να είναι το κινητό και το laptop να ακολουθεί (77% και 53% αντίστοιχα).

Social media

Σύμφωνα με την έρευνα, που αποτυπώνει τη σχέση των Ελλήνων με το Διαδίκτυο, τα smartphones, τα social media και τη συνδρομητική τηλεόραση και αφορά την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2018, περισσότεροι από τους μισούς (το 53%) χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, ένας στους τρεις αφιερώνει περισσότερο από μία ώρα ημερησίως. Υψηλή είναι και η χρήση mobile εφαρμογών, καθώς επτά στους δέκα Έλληνες χρησιμοποιεί applications, με το υψηλότερο ποσοστό να καταγράφεται στην ηλικιακή ομάδα 13-24 ετών (96%). Το “top 3” των δημοφιλέστερων εφαρμογών περιλαμβάνει την επικοινωνία - viber, skype και messenger - σε ποσοστό 54%, τα social media με ποσοστό 52% και τα apps βίντεο και μουσικής με ποσοστό 36%.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την έρευνα, το 29% των Ελλήνων έχει συνδρομητική τηλεόραση, ενώ η κατοχή στα νοικοκυριά με τέσσερα ή και περισσότερα μέλη φτάνει το 35%.

Παιδιά και Internet

Ιδιαίτερα στενή είναι στην Ελλάδα - όπως άλλωστε συμβαίνει και διεθνώς - η σχέση των παιδιών με τα κινητά τηλέφωνα και το Διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, τέσσερα στα πέντε Ελληνόπουλα (το 78%), ηλικίας 5 έως 12 ετών, χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, με το tablet να είναι η πιο δημοφιλής συσκευή για σερφάρισμα στο Internet (38%). Ακολουθεί το smartphone (με 29%) και το laptop με 20%. Επιπλέον, ένα στα έξι παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών διαθέτει κινητό τηλέφωνο, ενώ η πιο συνηθισμένη ηλικία για την απόκτηση κινητού είναι τα δέκα χρόνια.

Πηγή: ΣΕΠΕ

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα