Handelsblatt: Οι επενδυτές ανακαλύπτουν την Ελλάδα

«Για πολύ καιρό πολλοί επενδυτές απέφευγαν την Ελλάδα. Αυτό αρχίζει να αλλάζει» γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η Ελλάδα έφυγε από την επικίνδυνη ζώνη. Το Grexit δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα, τον Αύγουστο το πρόγραμμα τελειώνει. Μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, η οικονομία αναπτύσσεται και πάλι, μάλιστα για πέντε συνεχόμενα τρίμηνα» τονίζει η γερμανική οικονομική εφημερίδα.

«Ο οργανισμός ιδιωτικοποιήσεων ΤΑΙΠΕΔ ελπίζει να εισπράξει εφέτος περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια ευρώ . Θα πιάσει τον ετήσιο στόχο του για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το 2011», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης εκτιμά ότι τα πιθανά έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να ανέλθουν μάξιμουμ στο ποσό των 15 δισεκ. ευρώ.

Από την έναρξη του προγράμματος το 2011, έχουν ολοκληρωθεί 38 σχέδια ιδιωτικοποίησης. Απέφεραν μόνο 4,74 δισεκ. ευρώ στα ταμεία του ΤΑΙΠΕΔ.

Για το 2018, η κυβέρνηση και οι πιστωτές έχουν θέσει ως στόχο την είσπραξη δύο δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί, εκτιμά η γερμανική εφημερίδα.

Νέο τουριστικό ρεκόρ

Η Ελλάδα αναμένει νέο τουριστικό ρεκόρ το τρέχον έτος. Η γερμανική εταιρεία Fraport ανέλαβε τη διαχείριση 14 ελληνικών περιφερειακών αερολιμένων πέρυσι.

Τους πρώτους πέντε μήνες της χρονιάς, η Fraport Greece ανακοίνωσε αύξηση 11% του αριθμού των επιβατών. Η απόδοση είναι τόσο καλή που η Fraport ενδιαφέρεται ήδη για άλλα 23 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία εξακολουθεί να διαχειρίζεται το κράτος.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, ο αριθμός των ξένων τουριστών αυξήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά 14%.

euro2day.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα