“GS1 Cloud, GS1 Data Pool Δυναμικά εργαλεία για την σύγχρονη επιχείρηση”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 στο Divani Caravel, παρουσίαση του GS1 Association Greece για τις υπηρεσίες του, GS1 Cloud και GS1 Data Pool, που αποτελούν καινοτόμα και δυναμικά εργαλεία για τη σύγχρονη επιχείρηση, με συμμετέχοντες από τον χώρο του λιανεμπορίου και της βιομηχανίας αλλά και ενδιαφερόμενους φορείς, συνδέσμους και εκπροσώπους του Τύπου.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 2nd Hellenic Innovation Forum που διοργανώνεται από την Ethos Media, με θεματολογία «Η καινοτομία συναντά την Ελλάδα της ανάπτυξης».

Υπενθυμίζεται ότι ο μη κερδοσκοπικός σύνδεσμος «GS1 Association Greece» είναι ο μοναδικός νόμιμος και αποκλειστικά εξουσιοδοτημένος φορέας στην Ελλάδα για την έκδοση και διαχείριση GS1 κωδικών barcodes με προθέματα 520 και 521.

Το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων και οι ερωτήσεις τους για όσα παρουσιάστηκαν, αποδεικνύουν ότι η ενημέρωση για θέματα που αφορούν στη χρήση και εφαρμογή των GS1 barcodes αλλά και των νέων τεχνολογιών, εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τις ποικίλες ανάγκες των επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα τους, στις τοπικές και διεθνείς αγορές, φυσικές και ψηφιακές, ικανοποιώντας ένα σημαντικό ζητούμενο στην πορεία προς την ανάπτυξη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του κ. Δημήτρη Χρήστου, Market Development Director για το GS1 Cloud, που θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη πηγή αξιόπιστων πληροφοριών για τα προϊόντα παγκοσμίως, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της σημερινής ψηφιακής εποχής. Προορίζεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια κωδικούς GTINs (barcodes), μαζί με πρόσθετα βασικά χαρακτηριστικά προϊόντων: Κωδικός GTIN, Mάρκα/Brand, Περιγραφή ετικέτας, URL εικόνας, Target market, Επωνυμία εταιρείας, Ταξινόμηση προϊόντων GPC. Η υπηρεσία αναμένεται να ξεκινήσει την επίσημη λειτουργία του μέσα στο έτος και ο ομιλητής, κλείνοντας, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να ξεκινήσουν άμεσα την προετοιμασία των δεδομένων τους, ώστε να είναι έτοιμοι να συστηθούν στην παγκόσμια αγορά και τους υποψήφιους πελάτες τους, με τη χρήση του GS1 Cloud.


Στη συνέχεια ο Δρ. Γιώργος Σαρανταυγάς, Standards & Solutions Director, μίλησε για το GS1 Data Pool ”HellaSync”, την καινοτόμα πλατφόρμα μέσω της οποίας οι εμπορικοί συνεργάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εισάγουν, αποθηκεύουν, ανταλλάσσουν και τελικά συγχρονίζουν μεταξύ τους πλήρη, ποιοτικά και αξιόπιστα δεδομένα προϊόντων, με τρόπο απλό και τυποποιημένο. Το HellaSync βασίζεται στα πρότυπα GS1 και είναι ένας από τους 37 διεθνείς πιστοποιημένους ηλεκτρονικούς καταλόγους του Παγκόσμιου Δικτύου Συγχρονισμού Δεδομένων του GS1 (GDSN), που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες τους να συνδεθούν με το GS1 Global Registry, το οποίο μέχρι στιγμής περιλαμβάνει περίπου 25.000.000 κωδικούς προϊόντων και χρησιμοποιείται ήδη από 50.000 επιχειρήσεις στον κόσμο. Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Μάνος Παπαδάκης, Standards & Solutions Applications Executive, ο οποίος εξήγησε τη λειτουργία της πλατφόρμας και τεχνικές προδιαγραφές της, επισημαίνοντας ότι διαθέτει περισσότερα από 200 πεδία για χαρακτηριστικά του προϊόντος, όπως logistics data, marketing data, πληροφορίες απαιτούμενες για την εναρμόνιση με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1169/2011 για τα τρόφιμα, κ.ά.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν τον κ. Γιάννη Κλουτσούνη, Master Data Business Partner, Mondelez Europe Services GmbH-Greek Branch, ο οποίος παρουσίασε case study για τον συγχρονισμό δεδομένων με τη χρήση του GS1 Data Pool ”HellaSync”, μεταξύ της MONDELEZ ΕΛΛΑΣ ΑΕ ως παραγωγού/data provider και της ΜΕΤΡΟ (My Market) ως λιανέμπορου/data recipient. Παρουσιάστηκε η μέχρι σήμερα εμπειρία από τη χρήση της πλατφόρμας αλλά και τα πλεονεκτήματα, που συνοψίζονται σε Καλύτερη Κατηγοριοποίηση και Προώθηση προϊόντων, Βελτιστοποίηση των Logistics και εν τέλει Περισσότερους Ικανοποιημένους Καταναλωτές.

Τέλος, επισημάνθηκε από τον κ. Γιάννη Αθανασίου, CS & L Mgr της MONDELEZ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, με την ιδιότητά του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του GS1 Association Greece, ότι οι παραπάνω υπηρεσίες είναι δωρεάν για τα μέλη του GS1, ενώ ευχάριστη έκπληξη απετέλεσε για τους συμμετέχοντες και η ανακοίνωση της πρόσφατης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των Μελών του GS1 Association Greece για τη Νέα Πολιτική Συνδρομών, καθότι με απόφασή της, σε μία προσπάθεια στήριξης των επιχειρήσεων, ο πίνακας ετήσιων συνδρομών για τα νέα και υφιστάμενα μέλη, αναπροσαρμόζεται μειωμένος κατά 20% από 1/6/2018 έως 31/5/2019.

O Χανιώτης Γεώργιος, Tαμίας ΔΣ GS1 Association Greece, δήλωσε σχετικά:

“To Cloud δίνει την -μοναδική- δυνατότητα στις επιχειρήσεις να «συστήσουν» τα προϊόντα τους παντού στον κόσμο και να βρουν νέους πελάτες/αγορές χωρίς επιπλέον κόπο και κόστος. Αν μαζί με αυτό προσθέσουμε και την δύναμη που δίνει στο brand, το Cloud είναι το απολύτως αναγκαίο εργαλείο για οποιουδήποτε μεγέθους επιχείρηση, στην οποία προσδίδει παγκόσμια αναγνωρισιμότητα.”

enikonomia.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα