Αρχιτεκτονική: Η έμπνευση πίσω από το design του ξενοδοχείου MarBella Nido Suite Hotel & Villas

Το MarBella Nido Suite Hotel & Villas άνοιξε τις πόρτες του στο ευρύ κοινό στις 5 Μαΐου 2018 και βρίσκεται δίπλα στο περίφημο ακίνητο MarBella Corfu Hotel, στο διάσημο κτήμα Ζαβιτσιάνος, στον Άγ. Ιωάννη Περιστερών της Κέρκυρας.


Όλες οι σουίτες του ξενοδοχείου προσφέρουν θέα 180 μοιρών στα στενά της Κέρκυρας, και είναι εμπνευσμένα από την τριπλή πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, δηλαδή τη βρετανική, τη γαλλική και την ιταλική κουλτούρα, τόσο στην αρχιτεκτονική όσο και στο γενικότερο σχεδιασμό του ξενοδοχείου. Καταφέρνει, λοιπόν, το ξενοδοχείο να συνδυάζει τα παραδοσιακά στοιχεία με την απλότητα του μοντέρνου σχεδιασμού, προσφέροντας ταυτόχρονα μια μοναδική και αυθεντική εμπειρία.


Η έμπνευση και ο στόχος για το design του MarBella Nido ήταν να αναδημιουργήσει με τον καλύτερο τρόπο την αίσθηση και την ατμόσφαιρα ενός χωριού των αρχών του 20ου αιώνα με αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες που προέρχονται από την παλιά πόλη της Κέρκυρας. Σχεδιασμένο από το M-Agiostratitis, το αρχιτεκτονικό στυλ των εγκαταστάσεων αντικατοπτρίζει τη μεγάλη βενετσιάνικη κληρονομιά του νησιού με τα πολυώροφα κτίρια και τις καμάρες που παραπέμπουν σε παραδοσιακή βενετική γειτονιά. Στο ίδιο μήκος κύματος, τα δωμάτια είναι διάσπαρτα σε μικρά οικιστικά κτίρια με αυλές, πολλές πόρτες και γραφικά σοκάκια, πάντα με την ομορφότερη θέα στα κρυστάλλινα νερά της Μεσογείου.


Το MarBella Nido συνδυάζει στοιχεία design εμπνευσμένα από την τριπλή ευρωπαϊκή κληρονομιά της Κέρκυρας, με κομψά μοντέρνα στοιχεία που ενσωματώνουν τόσο την παράδοση όσο και την σύγχρονη πολυτέλεια. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή σε όλες τις λεπτομέρειες, οι οποίες μεταξύ των άλλων περιλαμβάνουν τα παραδοσιακά γαλλικά κιγκλιδώματα και τα βενετικά χρώματα με ασβέστη.


Ο ανοιχτός και φιλόξενος χώρος υποδοχής δίνει την αίσθηση μιας παραδοσιακής αυλής, με μονολιθικό πάτωμα και οπωροφόρα δέντρα, ενώ βρίσκεται στην καρδιά του συγκροτήματος MarBella Nido. Ο χώρος του λόμπι χαρακτηρίζεται κυρίως από άνετο καθιστικό γύρω από ένα μαρμάρινο τζάκι, ενώ ο χώρος έχει άπλετο φως από τα τεράστια παράθυρα που υπάρχουν από το δάπεδο ως την οροφή με θέα το απέραντο γαλάζιο. Καρέκλες με βελούδο και μοναδικά μπρούτζινα στοιχεία ολοκληρώνουν τα τραπεζάκια με μάρμαρο από το νησί της Τήνου. Όλα αυτά επιλέχθηκαν με πολλή προσοχή ώστε να κοσμήσουν τους εσωτερικούς χώρους και να αποδώσουν μα συγκεκριμένη ταυτότητα. Ακόμη, οι καθρέφτες πάνω από το τζάκι είναι χειροποίητοι από τον Dominic Schuster, ειδικό στην επεξεργασία γυαλιού.


Το MarBella Nido προσφέρει 70 μικρές σουίτες με διαφορετικό και ξεχωριστό design, deluxe σουίτες και υπερπολυτελείς βίλες, όλες με εκθαμβωτική θέα στα Ιονικά νερά. Όλες οι σουίτες και οι βίλες διακοσμούνται με το πλέον σύγχρονο design, που χαρακτηρίζεται από γήινους τόνους, προσφέροντας κομψή επίπλωση σε συνδυασμό με την τοπική Κερκυραϊκή αισθητική. Τα δωμάτια προσφέρουν ακόμη και ιδιωτικό μπάνιο όπου η γυάλινη καμπίνα προσφέρει με τη σειρά της μοναδική θέα στη θάλασσα.


Τέλος, το MarBella Nido προσφέρει και εστιατόρια, ανάλογα με τις προτιμήσεις των επισκεπτών, όπου κανείς μπορεί να δοκιμάσει παραδοσιακή κουζίνα με ευρωπαϊκές επιρροές. Ύστερα από το εξαιρετικό γεύμα, ο επισκέπτης θα μπορεί να απολαύσει τη θέα από την οροφή, ή να κολυμπήσει στην μοναδική πισίνα, είτε σε μια από τις ιδιωτικές είτε στην κοινόχρηστη, ή τέλος στους χώρους spa απολαμβάνοντας και χαλαρώνοντας με τις υπηρεσίες ευεξίας.




Πηγή: hoteldesign.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα