BP: Εκτόξευση 300% στα κέρδη β' τριμήνου

Σημαντική αύξηση κερδών για το β' τρίμηνο ανακοίνωσε η BP, η οποία αύξησε τα μερίσματά της για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη (underlying replacement cost profit, μέγεθος το οποίο κατά την εταιρεία αντανακλά καλύτερα τα καθαρά κέρδη) κατά το β' τρίμηνο ανήλθαν σε 2,8 δισ. δολ., τετραπλασιάζοντας το αντίστοιχο νούμερο για την ίδια περίοδο της περσινής χρονιάς και ξεπερνώντας τις προβλέψεις για 2,7 δισ. δολ.

Το μέρισμα αυξήθηκε για πρώτη φορά από το γ' τρίμηνο του 2014, κατά 2,5% στα 10,25 σεντς ανά μετοχή.

Ο CEO της BP, Bob Dudley, μιλώντας αποκλειστικά στο CNBC, είπε: «Αλλάξαμε τη στρατηγική μας πριν από έξι τρίμηνα. Είναι το έκτο τρίμηνο που κινούμαστε πάνω από τις προβλέψεις. Η εταιρεία έχει δυναμική και η ψυχολογία είναι καλή».

Η BP έκανε επτά μεγάλα πρότζεκτ το 2017, άλλα τρία είναι σε εξέλιξη φέτος σε Ρωσία, Αίγυπτο και Αζερμπαϊτζάν, ενώ τρία ακόμη θα ξεκινήσουν πριν το τέλος του 2018.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν μετά την απόκτηση assets της BHP Billiton με τίμημα 10,5 δισ. δολ., η οποία η εταιρεία εκτιμά ότι θα τη βοηθήσει να ενισχύσει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ, καθώς και ότι θα αυξήσει τα κέρδη. Παράλληλα, η BP σχεδιάζει να επιστρέψει κεφάλαια στους μετόχους καθώς και εξαγορά μετοχών αξίας 5 έως 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

newmoney.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα