ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Boeing: Μεγάλο deal με Embraer- απάντηση στη συμφωνία Αirbus με Bombardier

Συμφωνία υψηλών πτήσεων έκλεισε η Boeing. Ο αμερικανικός αεροναυπηγικός κολοσσός έκλεισε ένα deal, που θα του δώσει τον έλεγχο των δραστηριοτήτων εμπορικών αεροσκαφών της βραζιλιάνικης Embraer.

Η Boeing φλέρταρε με την Embraer εδώ και καιρό και αποφάσισε να κινηθεί πιο αποφασιστικά μετά τη συμφωνία της ευρωπαϊκής ανταγωνίστριά της Airbus να αποκτήσει τον έλεγχο του προγράμματος περιφερειακών jet της καναδικής Bombardier.

H συμφωνία αυτή έδινε σαφές πλεονέκτημα στην Airbus στη μάχη της απέναντι στη Boeing. Τώρα η αμερικανική εταιρεία με τη συμφωνία της για κοινοπραξία με την Embraer ανταγωνίζεται και πάλι επί ίσοις όροις.

Βάσει της συμφωνίας οι δραστηριότητες εμπορικών αεροσκαφών της Embraer θα περάσουν σε νέα κοινοπράξια, στην οποία η Boeing θα διαθέτει μερίδιο 80% αξίας 3,8 δισ. δολαρίων. Έτσι το σύνολο των δραστηριοτήτων αποτιμώνται σε 4,75 δισ. δολάρια.
«Με τη στρατηγική συμμαχία αυτή θα είμαστε σε ιδανική θέση να προσφέρουμε στους πελάτες, τους υπαλλήλους και τους μετόχους των δύο εταιρειών υψηλή αξία» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Ντένις Μούλενμπουργκ.


Πηγή: naftemporiki.gr από BBC

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]