Εξαγοράστηκε ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεφωνίας στη Κύπρο

H ΜΤΝ και η Monaco Telecom έχουν συμφωνήσει στην απόκτηση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΤΝ Κύπρου από τη Monaco Telecom. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2018.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το κόστος της συναλλαγής ανέρχεται γύρω στα 260 εκατ. ευρώ. Η Monaco θα μπορεί να χρησιμοποιεί το brand της ΜΤΝ στην Κύπρο για περίοδο τριών ετών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι από σήμερα η ΜΤΝ Κύπρου «βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δημιουργίας μιας νέας, δυναμικής ευρωπαϊκής οικογένειας εταιρειών στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών».

H MTN Κύπρου θεωρείται παράγοντας-κλειδί για τη στρατηγική της Monaco Telecom να αποκτήσει παρουσία στην περιοχή της Μεσογείου.

Η κυπριακή εταιρεία επιλέχθηκε προσεκτικά λόγω των δυνατοτήτων και των προοπτικών της, μετά από μακρά περίοδο αναζήτησης.

Η ΜΤΝ Κύπρου, προσθέτει η ανακοίνωση, «είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος στη χώρα, σημειώνοντας κατά τα προηγούμενα χρόνια μια αύξηση άνω του 20% στο πελατολόγιό της και με κύκλο εργασιών για το 2017 ύψους 123 εκατ. ευρώ».

ered.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα