Πού και πόσο αλλάζει ο φόρος μεταβίβασης - Πίνακες

Αλλαγές στο φόρο μεταβίβασης ακινήτων έρχονται από την 1η Ιανουαρίου 2019 αφού από τη στιγμή εκείνη θα ισχύουν οι νέες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες σε κάποιες περιοχές αυξάνονται, σε κάποιες μειώνονται ενώ σε ορισμένες παραμένουν αμετάβλητες.

Οι νέες αντικειμενικές αξίες ισχύουν για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ φέτος, αλλά για τις μεταβιβάσεις μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2018 ισχύουν οι παλιές τιμές ζώνης. Οι νέες θα ισχύουν για τις μεταβιβάσεις από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Επομένως, όσοι σχεδιάζουν να μεταβιβάσουν ακίνητα το επόμενο διάστημα, θα πρέπει να σταθμίσουν τις αλλαγές που έρχονται και αναλόγως είτε να σπεύσουν να πραγματοποιήσουν τη μεταβίβαση μέχρι το τέλος του έτους εάν το κόστος πρόκειται να ανέβει, είτε να περιμένουν για να την κάνουν αργότερα εφόσον η σχετική επιβάρυνση πρέπει να μειωθεί.Αλλαγές στο φόρο μεταβίβασης ακινήτων έρχονται από την 1η Ιανουαρίου 2019 αφού από τη στιγμή εκείνη θα ισχύουν οι νέες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες σε κάποιες περιοχές αυξάνονται, σε κάποιες μειώνονται ενώ σε ορισμένες παραμένουν αμετάβλητες.

Στους παρακάτω πίνακες μπορείτε να δείτε παραδείγματα για το φόρο μεταβίβασης με βάση τις παλιές και τις νέες αντικειμενικές αξίες σε διάφορες περιοχές.



Δείτε περισσότερα ΕΔΩ


newmoney.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα