Θεσσαλονίκη: Τέλος στο χάος στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας – Τι θα γίνει με τα ΙΧ

Την εκτίμηση ότι η οδός Βασιλίσσης Όλγας θα αλλάξει όψη από τα τέλη Οκτωβρίου, οπότε αναμένεται να επεκταθεί και στην Ε' κοινότητα το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, διατύπωσε η αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Άννα Αγγελίδου.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εξήγησε ότι «αυτό το χάος που επικρατεί στην καθημερινή μας πορεία με αυτοκίνητο από ανατολικά προς το κέντρο δεν θα υπάρχει, διότι εγκαθιστώντας το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης δεν θα μπορούν να διπλοπαρκάρουν τα αυτοκίνητα, όπως δεν διπλοπαρκάρουν στην Παύλου Μελά, στην Αγγελάκη, διότι θα είναι παρούσα η δημοτική αστυνομία - παράλληλα με την ελεγχόμενη στάθμευση - να γράφει και τις άλλες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

Η κ. Αγγελίδου υπενθύμισε ότι ο Δήμος είχε υποσχεθεί να διατεθούν τριακόσιες θέσεις σε μόνιμους κατοίκους της γ' κοινότητας και έχουν ήδη δοθεί και σημείωσε ότι έχει τελειώσει ήδη η διαγράμμιση στους κάθετους δρόμους ανάμεσα στην Αγίου Δημητρίου και στην Κασσάνδρου. «Είχαμε πει για ανενεργές θέσεις φορτοεκφόρτωσης. Μέσα στο καλοκαίρι θα αποδοθούν και αυτές στους μόνιμους κατοίκους» πρόσθεσε.

Για τα οικονομικά δεδομένα που αφορούν τη λειτουργία του συστήματος σχολίασε ότι αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι τον Ιούνιο οι εισπράξεις από το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ως προς τις θέσεις των επισκεπτών ήταν 275.000 ευρώ ενώ τον Ιούλιο, παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 300.000 ευρώ. «Αυτά δεν τα λέω γιατί θέλω να καταδείξω ότι εμείς το κάναμε το σύστημα για να εισπράττουμε. Απεναντίας το κάναμε για κυκλοφοριακούς λόγους και διασφάλιση των θέσεων των μονίμων κατοίκων. Αλλά που εισπράττουμε δεν μας βλάπτει καθόλου γιατί και ανάγκη έχουμε τα χρήματα και τα χρήματα επιστρέφουν ως έργα στους πολίτες» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα