Πιάσαν "ταβάνι" οι αποδόσεις στις πολυτελείς εξοχικές κατοικίες

Μύκονος, Σαντορίνη και Πάρος προσφέρουν τις υψηλότερες αποδόσεις για το 2018 στην Μεσόγειο σύμφωνα με την ετήσια της Algean Property, η οποία πραγματοποιεί κάθε χρόνο μελέτη για τις αποδόσεις πολυτελών εξοχικών κατοικιών στη περιοχή.

Στην Μύκονο η μέση ετήσια απόδοση βρίσκεται στο 8,5% πιάνοντας “ταβάνι” (απόδοση 2017 στο 8,4%) Σταθερή απόδση εμφανιζει και η Σαντορίνι στο 6,4% ενώ μικρή υποχώρηση παρατηρείται στην Πάρο στα 6,3% Την πρώτη δεκάδα μπαίνει η Σκιάθος (5,9%), η Ρόδος (5,3%), το Πόρτο Χέλι (5,3%), η Ελούντα (4,8%) η οποία μοιράζεται την δέκατη θέση με την Χαλκιδική και τα Χανία. Απο τους εκτός Ελλάδος προορισμούς στην πρώτη δεκάδα βρίσκεται η Τυνησία με 6% και Δαλματικές ακτές με (5,1%)

Η ανάλυση της Algean, βασίζεται σε στοιχεία από 3.000 και πλέον ιδιοκτησίες με μίνιμουμ 3 υπνοδωμάτια, ιδιωτική πισίνα υψηλού επιπέδου σχεδιασμό και εγκαταστάσεις, και μέση επιφάνεια 250 τ.μ.. Για τον καθορισμό των αποδόσεων έχει ληφθεί υπόψη μία περίοδος 12 εβδομάδων, ενώ οι τιμές μίσθωσης δεν περιλαμβάνουν έξοδα και φόρους.


ered.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα