Νέα ψηφιακή τράπεζα ετοιμάζεται στην Ιταλία, εξετάζεται η είσοδος της και στην Ελλάδα

Σε συνέντευξη του στους Financial Times ο πρώην τραπεζίτης της Intesa Sanpaolo ανακοίνωσε την δημιουργία μιας νέας ψηφιακής τράπεζας, η οποία θα έχει σαν στόχο την βοήθεια μέσω δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όπως δήλωσε ο Corrado Passera, η νέα τράπεζα θα ειδικευτεί στην αγορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων ενώ θα προχωρήσει και σε δανειοδότηση ΜμΕ καλύπτοντας το κενό που αφήνουν οι προσπάθειες των παραδοσιακών τραπεζών να μειώσουν το ύψος των "κόκκινων" δανείων τους

"Θέλω να φέρω δάνεια που υποεξυπηρετούνται ξανά σε τροχιά. Θέλω να σώσω επιχειρήσεις", δήλωσε ο πρώην τραπεζίτης της Intensa Sampaolo.

Η νέα αυτή ψηφιακή τράπεζα θα πρέπει να πάρει έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, ενώ όπως ανακοινώθηκε έχει θέσει στόχο ένα ενεργητικό ύψους 7 δισ. ευρώ ως το 2023 και καθαρά κέρδη περί τα 300 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής ο Corrado Passera έχει επικεντρώσει τις προσπάθειες του στην Ιταλική αγορά, ενώ μόλις ξεκινησουν οι εργασίες της τράπεζας (η οποία ακόμα δεν έχει όνομα), δεν αποκλείει επέκταση σε άλλες χώρες του ευρωνότου όπου οι τράπεζες δυσκολεύονται να διαχειριστούν "κόκκινα" δάνεια.

"Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε το ίδιο μοντέλο σε άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία ή η Πορτογαλία", δήλωσε σχετικά.

emea.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα