ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Προκήρυξη της τρίτης φάσης της διασύνδεση των Κυκλάδων

Διαγωνισμό για την τρίτη φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων προκήρυξε ο ΑΔΜΗΕ, καλώντας τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να υποβάλουν προσφορές έως την Πέμπτη 23 Αυγούστου και ώρα 14.00.

Το έργο, προϋπολογισμού 115 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ, περιλαμβάνει την τοποθέτηση δεύτερου υποθαλάσσιου καλωδίου μεταξύ Λαυρίου και Σύρου, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας της διασύνδεσης και την απεξάρτηση των νησιών από τους Αυτόνομους Σταθμούς Παραγωγής.

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος υπογείων και υποβρυχίων καλωδίων για την υλοποίηση της καλωδιακής Γραμμής Μεταφοράς Εναλλασσόμενου Ρεύματος 150 KV Λαύριο-Σύρος/ΙΙ. Μετά την υποβολή των προσφορών θα ακολουθήσει η τεχνική και οικονομική αξιολόγησή τους, με στόχο να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για την κατασκευή των καλωδιακών τμημάτων της διασύνδεσης πριν από το τέλος του έτους.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, «Η τρίτη φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2020. Έχει επιταχυνθεί κατά δυο χρόνια σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που βρήκαμε όταν αναλάβαμε, αντανακλώντας τη στρατηγική του Διαχειριστή για επιτάχυνση όλων των έργων του. Το κύκλωμα αυτό διασφαλίζει οριστικά ότι η τροφοδότηση των Κυκλάδων θα γίνεται μόνο από το ηπειρωτικό Σύστημα σε όλες τις λειτουργικές συνθήκες».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα αναδείχθηκαν οι ανάδοχη για τη δεύτερη φάση του έργου διασύνδεσης.

emea.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]