ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Κομισιόν: Η Airbnb παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ

H Airbnb παραβιάζει τους καταναλωτικούς κανόνες της ΕΕ καθώς στερεί από τους καταναλωτές βασικά τους νομικά δικαιώματα, έκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έδωσε στην εταιρεία βραχυπρόθεσμων μισθώσεων διορία μέχρι τον Αύγουστο για να προτείνει αλλαγές.

Ορισμένοι από τους όρους που θέτει η Airbnb και ο τρόπος με τον οποίον παρουσιάζει τις τιμές της, παραβιάζει την ευρωπαϊκή οδηγία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, την οδηγία για τους αθέμιτους όρους συμβάσεων καθώς και τον κανονισμό για την δικαιοδοσία σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, σύμφωνα με την Κομισιόν, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Η Airbnb έχει τώρα μέχρι το τέλος Αυγούστου να προτείνει λεπτομερείς λύσεις ως προς το πώς θα καταστήσει τη συμπεριφορά της σύμφωνη με την καταναλωτική νομοθεσία της ΕΕ», τονίζει η Κομισιόν.

Όπως αναφέρει, η Airbnb θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν η διαμονή προσφέρεται από ιδιώτη ή από επαγγελματία, να δώσει λεπτομέρειες για την τιμή με ξεκάθαρο τρόπο και να τροποποιήσει τους όρους υπηρεσιών ώστε να είναι πιο δίκαιοι για τους καταναλωτές.

kerdos.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]