Vlad Tenev: «Οι χρηματιστηριακές εταιρείες στις ΗΠΑ λειτουργούν ακόμα με Fax»!

Στην πρόσφατη εκδήλωση Future of FinTech 2018 του CB Insights στις ΗΠΑ o CEO της Robinhood, Vlad Tenev, ανέφερε ότι πολλές εταιρείες στο χώρο χρησιμοποιούν ακόμα χαρτί και Fax! 

Η Robinhood προσφέρει μέσω App φυσικά πρόσβαση σε αγοραπωλησίες μετοχών χωρίς προμήθειες στοχεύοντας με αυτόν τον τρόπο το ευρύ κοινό. Το γεγονός ότι πολλές χρηματιστηριακές είτε βασίζονται στο χαρτί είτε δεν έχουν ανεπτυγμένα υπολογιστικά συστήματα είναι ο λόγος σύμφωνα με τον Tenev που έχουν υψηλά κόστη σε κάθε συναλλαγή. 

Η Robinhood «εκδημοκράτισε» τις αγοραπωλησίες μετοχών! Η Robinhood σαν μια καθαρά τεχνολογική Startup στον χώρο του FinTech προφανώς έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο την τεχνολογία και έχει μειώσει σημαντικά τα κόστη της και έχει προσελκύσει εκατομμύρια νέους «παίκτες» και εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης. 

Όπως ανέφερε στην ομιλία του, ίσως να μην νοιάζει τον επενδυτή που αγοράζει που μετοχές αξίας 200.000 δολ. μια προμήθεια 5 δολ. αλλά σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται για το βασικό κοινό της Robinhood. Οι χρήστες της Robinhood είναι οι λεγόμενοι Millennials με μικρές συναλλαγές. Η πρόβλεψη του Tenev είναι ότι η Robinhood θα αναγκάσει τις παραδοσιακές χρηματιστηριακές εταιρείες να μειώσουν τις προμήθειές τους και φυσικά να ψηφιοποιηθούν ακόμα περισσότερο.

startupper.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα