Tourism Startup Cluster με την υποστήριξη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Το Tourism Startup Cluster ή ο Σύνδεσμος Νεοφυών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδας είχε αρχίσει να διαμορφώνεται εδώ και αρκετούς μήνες με την συμμετοχή των περισσότερων Startups γύρω από το TourismTech.

Προσπάθειες σαν και αυτή είναι αναγκαίες θα λέγαμε ειδικά στον χώρο του τουρισμού, που είναι η βαριά βιομηχανία μας, για καλύτερο συντονισμό, συνέργειες, κοινά προγράμματα και κυρίως καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία με το παραδοσιακό κομμάτι του τουρισμού για το πως οι νέες τεχνολογίες μπορούν να ενισχύουν και να υποστηρίξουν ακόμα περισσότερο το τουρισμό μας, αλλά και με αντίστοιχα clusters του εξωτερικού.

Μεγάλος υποστηρικτής του τουριστικού cluster startups θα είναι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας με την σχετική ανακοίνωση να αναφέρει ότι στόχος του είναι να υποστηρίξει την προσπάθεια του Συνδέσμου για τη διαμόρφωση ενός καινοτόμου «οικοσυστήματος» που θα δημιουργεί τελικά προϊόντα και υπηρεσίες με μετρήσιμη προστιθέμενη αξία για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής ξενοδοχίας και της τουριστικής αγοράς, αλλά και ικανά να διοχετευτούν στην παγκόσμια αγορά του τουρισμού, αποτελώντας απτό παράδειγμα εξωστρέφειας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ξ.Ε.Ε. θα προσφέρει τους χώρους γραφείων στο cluster, θα καλύψει τα σχετικά λειτουργικά έξοδα, τη δικτύωση των μελών του Συνδέσμου με τα ελληνικά ξενοδοχεία αλλά και την με κάθε τρόπο ενίσχυση της προσπάθειας του Συνδέσμου για τη δημιουργία ενός accelerator.

Ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. Αλέξανδρος Βασιλικός δήλωσε:

«Οι ξενοδόχοι αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης δείξαμε τι μπορεί να κάνει ο τουρισμός για τη χώρα. Δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας, δημόσια έσοδα, τζίρους για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις σχετιζόμενων άμεσα ή έμμεσα κλάδων με τον τουρισμό. Αποδείξαμε πως έχουμε ευαίσθητες κεραίες για να συλλαμβάνουμε και να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των καιρών.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζουμε άλλη μια δράση που απαντά στο στρατηγικό ζητούμενο για περισσότερη καινοτομία, περισσότερη τεχνολογία, περισσότερη γνώση μέσα στην καθημερινή οικονομική διαδικασία.

Θέλουμε να περάσουμε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα και στον κόσμο του τουρισμού αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας. Είμαστε εδώ γιατί στοχεύουμε στην καλλιέργεια καινοτομικού πνεύματος, στην ενίσχυση νέων ανθρώπων που μπορούν να σκεφτούν και εκτός καθορισμένων πλαισίων και έχουν την ικανότητα να βλέπουν κάτι νέο, ακόμη και σε πολύ παραδοσιακά και συνηθισμένα πράγματα. Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη διαφορά. Το μεγάλο άλμα προς έναν πιο έξυπνο τουρισμό και μια πιο ευφυή οικονομία«.

Η Κατερίνα Σαντίκου της Workathlon, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Νεοφυών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος ανέφερε:

«Για μας οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις στον τουρισμό είναι το παρόν του τουρισμού όπως τον γνωρίζουμε σήμερα και το μέλλον όπως ριζικά θα εξελιχθεί. Ένα μέλλον που η καινοτομία και οι παραδοσιακοί παίκτες της τουριστικής αγοράς θα συμπορεύονται αρμονικά.

Στο πλαίσιο αυτό και με την καθοριστική στήριξη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, επιδιώκουμε να δημιουργηθεί ένα accelerator -ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης των startups του τουρισμού στην Ελλάδα- το οποίο έχει ως σκοπό να φέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα, εταιρείες σε ένα ικανό επίπεδο για να μπορέσουν να διεκδικήσουν χρηματοδότηση, να αναπτύξουν περαιτέρω το προϊόν τους ή ακόμα να μπορέσουν να γίνουν εξωστρεφείς, παρουσιάζοντας τις υπηρεσίες τους και σε άλλες αγορές.

Στην προσπάθεια αυτή, ευελπιστούμε να έχουμε τη στήριξη κάθε φορέα, ιδιωτικού και δημοσίου».

startupper.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα