Υποχρεωτική δήλωση υπερωριών ακόμα και με sms

«Φρένο» στους εργοδότες που απασχολούν αδήλωτους και «υποδηλωμένους» εργαζόμενους αλλά προχωρούν σε... μαζικές προσλήψεις μόλις εμφανίζεται το κλιμάκιο των ελεγκτών του ΣΕΠΕ επιχειρεί να βάλει η απόφαση του υπουργείου εργασίας για την υποχρεωτική εκ των προτέρων δήλωση της υπερωριακής απασχόλησης ή της υπερεργασίας.

Από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 31/8/2018 θα ισχύσει μεταβατική περίοδος, κατά την οποία θα είναι δυνατή η δήλωση υπερωριών και με τον παλιό τρόπο, δηλαδή μέσω του Ειδικού Βιβλίου Υπερωριών. Η μεταβατική περίοδος κλείνει την 1η Σεπτεμβρίου και από τότε η υποβολή θα γίνεται μόνο με το νέο ηλεκτρονικό τρόπο. Μάλιστα από την 1η Οκτωβρίου θα είναι δυνατή και η υποβολή του εντύπου Ε4 της τροποποίησης ωραρίου (πίνακας προσωπικού), μέσω μηνύματος κινητού τηλεφώνου. Προϋπόθεση είναι ο εργοδότης να έχει δηλώσει αριθμό κινητού τηλεφώνου στο σύστημα “Εργάνη”.

Με την ίδια απόφαση περιγράφεται και η διαδικασία για την ηλεκτρονική αναγγελία της παραίτησης εργαζόμενου, μόνο εφόσον ο ίδιος έχει συνυπογράψει ή ενημερωθεί με εξώδικο.


της Μαίρης Λαμπαδίτη
newmoney.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα