Τέλος τα βιογραφικά - Πώς θα γίνονται οι προσλήψεις

Την εκτίμηση ότι οι προσλήψεις θα πάψουν να γίνονται στο άμεσο μέλλον με βάση το βιογραφικό των υποψηφίων και ότι ο τρόπος επιλογής θα αλλάξει, εκφράζει η πρώην Global Head of Recruiting της Accenture, Jennifer Carpenter μιλώντας στο business.linkedin.com.

Συγκεκριμένα, η κ. Carpenter βασίζει αυτήν την άποψη της σε τρεις βασικούς πυλώνες:

-Το τέλος της κατάργησης του βιογραφικού πλησιάζει, καθώς η τεχνολογία με τα νέα εργαλεία της θα δίνει τη δυνατότητα στους υπεύθυνους πρόσληψης προσωπικού να λαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες για τους υποψηφίους σχετικά με τις δεξιότητες, τις ικανότητες, τα πάθη, τις συνήθειες και τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα τους.

Αυτό ήδη αρχίζει να συμβαίνει, με την τεχνολογία όπως τα επερχόμενα Talent Insights του LinkedIn, που βοηθούν τους recruiters να παίρνουν πιο έξυπνες αποφάσεις που να βασίζονται σε δεδομένα. Επιπλέον κατά αυτόν τον τρόπο οι υπεύθυνοι πρόσληψης προσωπικού λαμβάνουν πιο εύκολα περισσότερες πληροφορίες για τις επαγγελματικές δεξιότητες του υποψηφίου έτσι ώστε να του προσφέρουν την ιδανική θέση.

- Επιπλέον, οι μηχανές θα ενεργοποιήσουν την «έξυπνη ένταξη», μειώνοντας τη μεροληψία που σχετίζεται με το φύλο κάποιου. Αυτό σημαίνει ότι οι μηχανές αυτές θα μπορούν να επιλέξουν τον ιδανικό υποψήφιο για τη θέση εργασίας που ζητεί ο υπεύθυνος προσλήψεων προσωπικού. Και δεν θα παίζουν ρόλο άλλοι παράγοντες όπως το φύλο, η ηλικία ή η καταγωγή.

- Όπως εξηγεί η Carpenter τα νέα εργαλεία της Τεχνολογίας θα βοηθήσουν τους recruiters να δοκιμάσουν το "LQ". Μέσα από αυτό το σύστημα οι υπεύθυνοι πρόσληψης προσωπικού θα έχουν τη δυνατότητα να δουν εάν οι υποψήφιοι έχουν την ικανότητα να μάθουν νέα πράγματα και να προσαρμοστούν πάνω στη θέση εργασίας που τους προσφέρεται.


Πηγή: enikonomia.gr, business.linkedin.com


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα