Μπήκαν οι υπογραφές στη συμφωνία 5 δισ.ευρώ Aegean με Airbus

Υπεγράφη η τελική συμφωνία μεταξύ της Αegean Airlines και της κατασκευάστριας αεροσκαφών Airbus για την προμήθεια 42 νέων αεροπλάνων της οικογένειας Α320 neo, ύψους 5 δισ. ευρώ. 

Ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης ανακοίνωσε ταυτόχρονα νέα επένδυση της εταιρίας ύψους 30 εκατ. ευρώ η οποία αφορά στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού της κέντρου στην οποία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνεται η προμήθεια ιδιόκτητων εξομοιωτών πτήσης για την εκπαίδευση των πιλότων. 

Παράλληλα, και στην προσπάθεια της εταιρίας, όπως ανέφερε, να ενισχύσει περαιτέρω το ανθρώπινο δυναμικό της, προανήγγειλε διετές πρόγραμμα υποτροφιών που θα αφορά 100 χειριστές οι οποίοι θα στηριχθούν οικονομικά για την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ο πρόεδρος της Aegean πως καθοριστικό για την εξέλιξη της Aegean στο μέλλον θα είναι το φορολογικό πλαίσιο που θα υπάρχει στη χώρα, καθώς και το επίπεδο ασφαλιστικών εισφορών. 

Μιλώντας για τη συμβολή των αερομεταφορών και της Aegean ιδιαίτερα στην εθνική οικονομία, ο Ε. Βασιλάκης σημείωσε πως κάθε χρόνο η εταιρία συμβάλλει με 350 εκατ. ευρώ στα δημόσια έσοδα. Σημείωσε παράλληλα πως κάθε ένα αεροπλάνο που προστίθεται στο στόλο της δημιουργεί σε ετήσια βάση 6,5 εκατ. ευρώ έσοδα για το δημόσιο και 90 νέες θέσεις απασχόλησης.


enikonomia.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα