Επενδύσεις 200 εκατ. σε αγορές ακινήτων σχεδιάζει η Dromeus

Τις επόμενες κινήσεις στην ελληνική αγορά ακινήτων προετοιμάζει η Dromeus Capital, η οποία διαχειρίζεται το επενδυτικό fund Greco Fund (Greek Real Estate COmpany Fund), έχοντας συγκεντρώσει για τον σκοπό αυτό ρευστότητα της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ, από Ελληνες και ξένους επενδυτές. Πρώτο στόχο θα αποτελέσουν τα ακίνητα εισοδήματος που πωλούνται από τις τράπεζες, διαδικασία, μάλιστα, η οποία προβλέπεται να εντατικοποιηθεί κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του έτους, καθώς οι διοικήσεις των τραπεζών καλούνται να επιτύχουν συγκεκριμένους και φιλόδοξους στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων τους.

Hδη το Greco Fund των κ. Αχιλλέα Ρισβά και Στ. Αδαμόπουλου έχει επενδύσει περί τα 26 εκατ. ευρώ για την απόκτηση δύο ακινήτων της Εθνικής Leasing, σε διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Μάρτιο. Μάλιστα, η κίνηση αυτή είχε προκαλέσει μεγάλη εντύπωση και έκπληξη σε στελέχη της αγοράς ακινήτων, λόγω κυρίως του υψηλού τιμήματος που δόθηκε. Συγκεκριμένα, το Greco Fund απέκτησε το κτίριο γραφείων όπου σήμερα στεγάζονται τα γραφεία της Wind στη λεωφ. Κηφισίας 66 στο Μαρούσι. Πρόκειται για συγκρότημα ακινήτων που είχε αναπτυχθεί από την «Μπ. Βωβός», συνολικής επιφανείας 8.334 τετραγωνικών μέτρων, με τέσσερα υπόγεια (συνολικής επιφανείας 25.200 τ.μ. και 812 θέσεις στάθμευσης), που πωλήθηκε αντί ποσού 23,6 εκατ. ευρώ, ενώ η ελάχιστη προσφορά εκκινούσε από τα 21 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, στον ίδιο διαγωνισμό το private equity fund απέκτησε και δεύτερο ακίνητο από την Εθνική Leasing, μια οριζόντια ιδιοκτησία γραφείων (4ου ορόφου) που βρίσκεται στην οδό Θεοφάνους 4, συνολικής επιφάνειας 921 τ.μ. Πρόκειται για το ακίνητο που ανέπτυξε ο όμιλος Βωβού στο περίφημο Κτήμα Θων, στη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας. Το τίμημα ανήλθε σε 2,35 εκατ. ευρώ, με ελάχιστη τιμή προσφοράς τα 2,05 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το νέο επενδυτικό fund σχεδιάζει να αγοράσει 30 με 40 ακίνητα, με τιμήματα που θα κυμαίνονται σε αξία από 2 μέχρι και 10 εκατ. ευρώ. Τα στελέχη της Dromeus διαπιστώνουν έλλειψη ποιοτικών γραφειακών χώρων, συγκριτικά με την υφιστάμενη ζήτηση, με αποτέλεσμα να εκτιμούν ότι οι αξίες και τα ενοίκια θα κινηθούν ανοδικά το προσεχές διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές πώλησης κτιρίων γραφείων έχουν υποχωρήσει κατά 40%-50% κατά μέσο όρο, συγκριτικά με το ανώτατο σημείο στο οποίο είχαν βρεθεί, στο απόγειο της αγοράς ακινήτων το 2007, πριν από την έλευση της οικονομικής κρίσης.


kathimerini.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα