ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Μείωση 0,6% σημείωσε ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές το α' τρίμηνο εφέτος

Μείωση 0,6% σημείωσε ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές το α' τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α' τριμήνου 2017, έναντι αύξησης 13,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2017 με το 2016.

Ο ίδιος δείκτης σημείωσε μείωση 29,6% το α' τρίμηνο 2018 σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ' τριμήνου 2017, έναντι μείωσης 44,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του α' τριμήνου 2017 με το δ' τρίμηνο 2016.

Ο εποχικά διορθωμένος δείκτης παρουσίασε αύξηση 14,5 % το α' τρίμηνο 2018 σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ' τριμήνου 2017.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης καλύπτει όλους τους τομείς στις κατασκευές (κτίρια- έργα πολιτικού μηχανικού). Στα κτίρια περιλαμβάνονται μονοκατοικίες, διπλοκατοικίες, πολυκατοικίες, ξενοδοχεία, κτίρια γραφείων, βιομηχανικά και εμπορικά κτίρια, κτίρια δημόσιων θεαμάτων, εκπαιδευτήρια, νοσοκομεία και λοιπά οικιστικά κτίρια. Στα έργα πολιτικού μηχανικού περιλαμβάνονται αυτοκινητόδρομοι, οδοί, αεροδρόμια, αθλητικές εγκαταστάσεις, γέφυρες, σήραγγες, υπόγειες διαβάσεις, αγωγοί μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου, δίκτυα παραγωγής και διανομής ρεύματος, δίκτυα τηλεπικοινωνιών, υδραυλικά και λιμενικά έργα κ.λπ.


enikonomia.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]