Eπένδυση άνω των 70 εκατ. για πεντάστερο ξενοδοχείο

Η Ελούντα αποκτά σε λίγο καιρό το… Garden Plaza. Πρόκειται για ένα ακόμη πεντάστερο ξενοδοχείο δυναμικότητας 800 κλινών που θα διαθέτει και συνεδριακό κέντρο 400 ατόμων.

Το ξενοδοχείο πήρε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης. Παράλληλα, υπήρξε θετική γνωμοδότηση από την επιτροπή για την επέκταση και την περιβαλλοντική αδειοδότηση δύο υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων που βρίσκονται σε Χερσόνησο στις Κάτω Γούβες και στην Ελούντα.

Επίσης, η επιτροπή Περιβάλλοντος ενέκρινε τη βελτίωση τμήματος στη νότια πλευρά του οδικού άξονα Βρύσες-Ασκύφου-Χώρα Σφακίων μήκους δυο περίπου χιλιομέτρων με βάση την οποία θα υπάρξει διαπλάτυνση στο μοναδικό τμήμα του υφιστάμενου άξονα, αυξάνοντας σημαντικά την οδική ασφάλεια στη κυκλοφορία των οχημάτων από και προς το Φαράγγι της Σαμαριάς.

Το πεντάστερο που θα κατασκευαστεί, δρομολογείται από τον εφοπλιστή Σπύρο Ράνη της Ranger Marine ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας «Garden Plaza Α.Ε.». Σύμφωνα με το σχέδιο, η τουριστική επένδυση θα αναπτυχθεί στην περιοχή Τσιφλίκι της Ελούντας, η μονάδα θα είναι 5 αστέρων, δυναμικότητας 793 κλινών, σε πέτρινες βίλες και μικρά μπλοκ που ακολουθούν το φυσικό ανάγλυφο. Η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ χωροθετείται εντός μιας έκτασης εμβαδού περί τα 160 στρέμματα.

Η αρχιτεκτονική μελέτη έγινε από το γραφείο “3SK – Στυλιανίδης Αρχιτέκτονες”, που έχει βάλει την αρχιτεκτονική σφραγίδα του και σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή. Αναμένεται να ανοίξει μετά το 2020 ενώ τη διαχείριση του ξενοδοχείου, κατά τις πληροφορίες, θα αναλάβει ο όμιλος AVRA Hotels Collection, ο οποίος με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, έχει τη διαχείριση του Αstir Odysseus Resort and Spa, καθώς και των ξενοδοχείων Mirabello Beach @ Village, Hermes και Coral.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στο θέμα του πρασίνου. Το πράσινο αναδεικνύεται σε κυρίαρχο αισθητικά στοιχείο, ενώ στον σχεδιασμό δεσπόζουν ακόμα δύο αξιοσημείωτες υποδομές που θα πλαισιώσουν αυτό καθαυτό το 5άστερο ξενοδοχείο.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο, δυναμικότητας 400 ατόμων, και αμφιθέατρο, με τους επενδυτές να δίνουν έμφαση και στο κομμάτι του λεγόμενου συνεδριακού τουρισμού. Προβλέπεται, επίσης, να φτιαχτεί και ένα αστεροσκοπείο, που αν μη τι άλλο θα αποτελεί μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη πινελιά στο όλο τουριστικό πρότζεκτ, το οποίο, όπως φαίνεται, οι επενδυτές θέλουν να βάλουν μπρος το συντομότερο δυνατόν, ακόμα και εντός του 2018, εφόσον βεβαίως έχουν ξεμπερδέψει με όλα τα γραφειοκρατικά και τις σχετικές διαδικαστικές εκκρεμότητες.

Με θετική γνωμοδότηση τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος ενέκριναν, επίσης, χθες την επέκταση και την περιβαλλοντική αδειοδότηση δύο υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων που βρίσκονται σε Χερσόνησο (Κάτω Γούβες) και Ελούντα.

Πρόκειται συγκεκριμένα για:

– Ξενοδοχειακό συγκρότημα 4 αστέρων, δυναμικότητας 496 κλινών, με δ.τ. “Αφροδίτη”, ιδιοκτησίας “ΚΟΡΑΛΙ Α.Ε.”, που βρίσκεται στην περιοχή Κάτω Γούβες δήμου Χερσονήσου.

– Ξενοδοχείο “Elounda Palm” κλασικού τύπου, 3 αστέρων, 152 κλινών (124 υφιστάμενες και 28 επέκταση), στη θέση “Κατεβατή” Ελούντας δήμου Αγίου Νικολάου, ιδιοκτησίας “ΤΕΚΕ Α.Ε.”.


ered.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα