Πώς να κερδίσετε χρήματα σερφάροντας στο Ίντερνετ

Το scrollάρισμα στα κοινωνικά δίκτυα, το postάρισμα και γενικά το να χαζεύει κανείς σε κοινωνικά δίκτυα και Διαδίκτυο έχουν γίνει πια αναπόσπαστες «δραστηριότητες» της καθημερινότητάς όλων.

Πρόσφατη έρευνα έλεγε ότι στην Ελλάδα η πλειοψηφία των παιδιών κάτω των 13 ετών έχουν ήδη μυηθεί στα social media ενώ μελέτη της Ofcom για τη Βρετανία υποστηρίζει ότι οι ενήλικες περνούν κατά μέσο όρο μία ημέρα κάθε εβδομάδα στο Διαδίκτυο ενώ μόλις το 12% των ενηλίκων Βρετανών δεν χρησιμοποιούν το Ίντερνετ.

Υπάρχει όμως τρόπος, αντί να περιπλανάστε άσκοπα στο διαδίκτυο, να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χρόνο δημιουργικά και να κερδίσετε χρήματα online.

Η Daily Mail δίνει έξι εύκολους τρόπους για να αυξήσετε το εισόδημά σας την ώρα που απλώς χαζεύετε στο 'Ιντερνετ:

1. Πουλήστε τις φωτογραφίες σας online


Αν είστε επιδέξιος στην τέχνη της φωτογραφίας και απαθανατίζετε τα τοπία και τα πρόσωπα γύρω σας με σχετική μαεστρία, μπορείτε να πουλήσετε τα καρέ σας σε κάποιο από τα δημοφιλή πρακτορεία φωτογραφιών.

Τα Alamy, Shutterstock και Adobe Stock πληρώνουν για φωτογραφίες, είτε κάποιο καθορισμένο ποσό ή ένα ποσοστό επί της τιμής στην οποία πωλείται η φωτογραφία σας.

Δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας από κάμερα καλής ποιότητας και ορισμένοι ιστότοποι, όπως ο Alamy, δέχονται εικόνες τραβηγμένες μόνο από μια DSLR.

2. Γίνετε «επαγγελματίας διαγωνιζόμενος» και κερδίστε μεγάλους διαδικτυακούς διαγωνισμούς

Υπάρχουν χιλιάδες διαγωνισμοί με ελεύθερη συμμετοχή και πολλές ιστορίες για ανθρώπους που κέρδισαν χιλιάδες ευρώ έτσι.

Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση η νίκη δεν είναι εγγυημένη και μπορεί να πάρει λίγο χρόνο να κερδίσετε κάποιο ποσό - εκτός βέβαια κι αν είστε εξαιρετικά τυχεροί.

Όσο περισσότερο μπαίνετε σε τέτοια σάιτ διαγωνισμών Online, τόσο αυξάνετε τις πιθανότητες να κερδίσετε (περισσότερες συμμετοχές σημαίνει να συμπληρώνετε φόρμες, να στέλνετε κάρτες και κωδικούς ή να κάνετε share στα social media).

Τέτοια σάιτ είναι το φόρουμ του Competitions Time και το MoneySavingExpert.com.

3. Κερδίστε χρήματα συμμετέχοντας σε online έρευνες και βλέποντας βίντεο

Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα συμμετέχοντας σε online έρευνες, δημοσκοπήσεις, συμπληρώνοντας ερωτηματολόγια, παρακολουθώντας online βίντεο και παίζοντας παιχνίδια στο Swagbucks.

Λένε ότι αυτή η ιστοσελίδα έχει μέχρι στιγμής μοιράσει 158.637.300 λίρες σε μετρητά και δωροκάρτες από χορηγίες των εταιρειών που φιλοξενεί.

Η διαδικασία είναι η εξής: Για κάθε έρευνα στην οποία συμμετέχετε, κερδίζετε πόντους τους οποίους εξαργυρώνετε με μετρητά μέσω λογαριασμού Paypal ή μέ κουπόνια.

4.Χρήματα από τα... «σκουπίδια» σας


Είναι λογικό και προφανές και μπορεί να έχει πολλαπλά κέρδη για εσάς. Αν αποφασίσετε να πετάξετε όλα τα «άχρηστα» πράγματα από την ντουλάπα σας, είτε πρόκειται για κινητά τηλέφωνα, ρούχα, βιβλία ή κοσμήματα και τα πουλήσετε στο διαδίκτυο, πρώτον κερδίσετε χρήματα και στη χειρότερη θα δημιουργήσετε χώρο στην αποθήκη σας!

Για παράδειγμα, ένα iPhone 5s ή το Samsung Galaxy S5, με αποθηκευτικό χώρο 16GB έκαστο, μπορεί να σας κάνει πλουσιότερο κατά 50 λίρες εάν τα «προσφέρετε» στο Sellmymobile.com.

Σημαντικό είναι και το ποια σελίδα θα επιλέξετε για την πώληση των αντικειμένων σας. Για παράδειγμα, στο eBay θα πρέπει να πληρώσετε τέλη της τάξης του 10% της τελικής αξίας συν τα ταχυδρομικά τέλη, ενώ στο Facebook είναι δωρεάν, αλλά η νομική προστασία του πωλητή και του αγοραστή δεν είναι τόσο «ισχυρή».

5. Πουλήστε τις γραπτές εργασίες σας online

Υπάρχουν διάφορες σελίδες, όπως το Textbroker, που πληρώνουν για τη σύνταξη αντιγράφων. Οι εταιρείες φτιάχνουν μια λίστα με τα κείμενα που χρειάζονται, όπως για παράδειγμα το σενάριο μιας διαφήμισης, το ποσό πληρωμής και την προθεσμία παράδοσης.

Μόλις εγγραφείτε (συνήθως γράφοντας μια μικρή εργασία) μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας και να δηλώσετε διαθέσιμοι για εκείνες που μπορείτε να κάνετε.

Το ποσό που μπορείτε να κερδίσετε από αυτή τη διαδικασία ποικίλλει, καθώς κάποιοι πληρώνουν ανά άρθρο και άλλοι ανά λέξεις ενώ συνήθως δεν υπάρχει τέλος εγγραφής στα σάιτ.

6. Μισθώστε τον ελεύθερο χώρο στο σπίτι σας


Εάν έχετε ένα επιπλέον δωμάτιο, μια σοφίτα, ένα γκαράζ, που δεν χρησιμοποιείτε ή τέλος πάντων μπορείτε να μοιραστείτε, μπορείτε να τα διαθέσετε προς ενοικίαση μέσω της Airbnb ή άλλων ιστοτόπων διαμοιρασμού κατοικιών.

Η ενοικίαση ενός δωματίου μπορεί να σας αποφέρει κέρδη έως και 7.500 λίρες το χρόνο.



insider.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα