Στην Αθήνα τον Οκτώβριο το Παγκόσμιο Συνέδριο Μαρίνων

Στο επίκεντρο της προσοχής της παγκόσμιας βιομηχανίας θαλάσσιου τουρισμού, το τριήμερο 25 - 27 Οκτωβρίου 2018 θα βρεθεί η Αθήνα καθώς το Διεθνές Συμβούλιο Ενώσεων Ναυτικής Βιομηχανίας (ICOMIA) και η Ένωση Μαρίνων Ελλάδας διοργανώνουν εκείνες τις ημέρες το Παγκόσμιο Συνέδριο Μαρίνων στην ελληνική πρωτεύουσα και οι συμμετέχοντες, που αναμένεται να είναι περισσότεροι από 400, θα ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο.

Στο τριήμερο συνέδριο με θέμα "Cross Sea Challenges for Marinas-Setting the Scene for Collective Development and Growth", το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων αναμένεται να είναι στραμμένο στα τεκταινόμενα στη χώρα μας όσον αφορά το πλαίσιο για τις μαρίνες και τα σκάφη αναψυχής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών, ήδη το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έχει προχωρήσει στην προκήρυξη διεθνών διαγωνισμών παραχωρήσεων για τις μαρίνες Αλίμου και Χίου, ενώ σταδιακά γίνεται ολοένα και πιο έντονη η ανάγκη για βελτίωση του θεσμικού πλαισίου (π.χ. πλήρης απελευθέρωση του καμποτάζ) λειτουργίας του yachting, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των σκαφών που θα έρχονται για μόνιμο ελλιμενισμό στη χώρα μας.

Οι εξελίξεις αυτές θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές σε μια περίοδο που τα στοιχεία από διεθνείς έρευνες δείχνουν ότι oι millennials «ψηφίζουν» Ελλάδα για τις θαλάσσιες αποδράσεις που προγραμματίζουν. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, προκειμένου οι ξένοι προσκεκλημένοι να κατανοήσουν τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης που έχει η χώρα μας στον θαλάσσιο τουρισμό, έμπειρα στελέχη του κλάδου των μαρίνων θα παρουσιάσουν αναλυτικά τα μεγάλα έργα που λαμβάνουν χώρα αυτήν την εποχή, τόσο στο παραθαλάσσιο μέτωπο της Αττικής αλλά και στις μαρίνες.

Στους συμμετέχοντες στο συνέδριο θα δοθεί μάλιστα η ευκαιρία να δουν από κοντά ορισμένες από τις καλύτερες μαρίνες της Αθήνας, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρει η λεγόμενη «Αθηναϊκή Ριβιέρα».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα