Εγκρίθηκε η συμφωνία εξυγίανσης για την Καλογήρου

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά επικύρωσε σήμερα τη συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας Καλογήρου.

Με βάση τη συμφωνία εξυγίανσης, η Καλογήρου περιέρχεται σε νέα εταιρία συμφερόντων του επιχειρηματία Σάμι Φάις, στην οποία συμμετέχουν επίσης τα Αττικά Πολυκαταστήματα και η οικογένεια Λεμονή.

Υπενθυμίζεται ότι Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία είχαν ταχθεί κατά της συμφωνίας εξυγίανσης.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει συμφωνηθεί μεταξύ πιστωτών και επενδυτών, προβλέπεται η τμηματική αποπληρωμή των οφειλών σε Δημόσιο και Ταμεία, χωρίς κούρεμα των συγκεκριμένων απαιτήσεων, ενώ οι νέοι μέτοχοι θα εισφέρουν νέα κεφάλαια ύψους 12 εκατ. ευρώ και θα αναλάβουν 15 εκατ. ευρώ παλαιών δανείων της εταιρείας.

Το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας Λεμονής προβλέπει επιστροφή σε θετική λειτουργική κερδοφορία από το 2018 και επιστροφή του τζίρου στα επίπεδα του 2016 την ίδια χρονιά. Εκτιμά, επίσης, πως ο τζίρος της Λεμονής, από τα 43,033 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι και τα 30,123 εκατ. ευρώ που είναι η πρόβλεψη για τη φετινή χρονιά, θα φθάσει στα 45,184 εκατ. ευρώ και στα 54,963 εκατ. ευρώ το 2023.

Σε ό,τι αφορά τα EBITDA, αυτά από -4,341 εκατ. ευρώ το 2016 και -5,164 εκατ. ευρώ που είναι η πρόβλεψη για το 2017, θα ανέλθουν στα 1,653 εκατ. ευρώ το 2018 για να φθάσουν στα 6,289 εκατ. ευρώ το 2023. Οι ζημίες εις νέον από 70,456 εκατ. ευρώ που ήταν στη χρήση του 2016, θα περιοριστούν με βάση το σχέδιο, στα 6,430 εκατ. ευρώ εφέτος και στα 2,345 εκατ. ευρώ το 2020, για να γυρίσουν σε θετικό πρόσημο το 2021 και να φθάσουν σε κέρδη 9,392 εκατ. ευρώ το 2023.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Όμιλος Φάις, σε συνεργασία με τις Τράπεζες, τους προμηθευτές εσωτερικού και εξωτερικού, τα στελέχη και τους μετόχους της εταιρείας Λεμονής Α.Ε. καθώς και τα ΑΤΤΙΚΑ Πολυκαταστήματα Α.Ε. (ΑΤΤΙΚΑ) που αποτέλεσαν πολύτιμο συνεταίρο και συνεργάτη σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής, κατάφερε να υλοποιήσει ήδη ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της απαιτούμενης αναδιάρθρωσης με σημαντικότατα βήματα προς την εξυγίανση της ιστορικής εταιρείας στο χώρο της υπόδησης και των αξεσουάρ σε Ελλάδα και Κύπρο, όπως τη ριζική περιστολή δαπανών, την επαναλειτουργία του συνόλου των καταστημάτων που είχαν κλείσει κατά την διάρκεια των πρώτων μηνών του 2017, τη ριζική ανακαίνιση σημαντικού αριθμού καταστημάτων, καθώς και το άνοιγμα νέων εμβληματικών καταστημάτων Καλογήρου και Χαραλά στη Σταδίου (City Link) και Καλογήρου στη Μύκονο.

«Η αποκατάσταση των σχέσεων τόσο με τους προμηθευτές όσο και με το καταναλωτικό κοινό δημιουργούν την πεποίθηση σε μετόχους και εργαζόμενους ότι θα ολοκληρωθούν άμεσα όλες εκείνες οι απαιτούμενες ενέργειες για την Ολοκλήρωση της Συναλλαγής και της Εξυγίανσης και θα επαναφέρουν την ιστορική εταιρεία με πάνω από 120 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά σε ρυθμούς ανάπτυξης και κερδοφορίας ανάλογους της εμπιστοσύνης προμηθευτών και καταναλωτών που δεν εγκατέλειψαν ποτέ την πίστη τους στην εταιρεία» καταλήγει η ανακοίνωση.


newmoney.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα