Αυξάνεται η αγορά κρασιού μέσω του διαδικτύου

Αυξημένη εμφανίζεται η αγορά κρασιού μέσω ίντερνετ, σύμφωνα με το βαρόμετρο του Sowine.

Το εν λόγω βαρόμετρο εξετάζει τις συνήθειες κατανάλωσης κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών στην αγορά της Γαλλίας.

Το σούπερ μάρκετ μπορεί να παραμένει στην πρώτη θέση μεταξύ των προτιμώμενων τρόπων αγοράς κρασιού, όμως το ποσοστό των Γάλλων που έχει αγοράσει κρασί από το διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατά 19 ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα, το 2011 μόλις το 10% των Γάλλων είχε προβεί σε αγορά οίνου μέσω ίντερνετ, ποσοστό που σήμερα ανέρχεται σε 29%. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το ποσοστό καταγράφεται υψηλότερο μεταξύ των νέων ηλικίας 18 έως 35 ετών (35%), οι οποίοι αγόρασαν ηλεκτρονικά, έναντι 26% για τις μεγαλύτερες ηλικίες. Σύμφωνα με την έρευνα της Sowine, το μέσο καλάθι αποτελείται από 3 έως 6 φιάλες με μέσο προϋπολογισμό ανά φιάλη μεταξύ 5 και 10 ευρώ. 

Οι λόγοι που έφεραν την αύξηση

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας, οι λόγοι πίσω από την σημαντική αύξηση του συγκεκριμένου ποσοστού είναι η ελκυστικότητα της τιμής (51%), το χαμηλό κόστος αποστολής (38%) και η ποιότητα των πληροφοριών (35%). Οι ιστοσελίδες που επιλέγονται αυτή τη στιγμή από τους Γάλλους καταναλωτές ανήκουν σε παραγωγούς κρασιών κατά 50%, κατόπιν ακολουθούν οι ιστοσελίδες που διαθέτουν οι κάβες (38% των ερωτηθέντων) και τέλος κατατάσσονται οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου (35%).

Το διαδίκτυο σε ρόλο καθοδηγητή

«Το 34% των καταναλωτών ακολουθούν τις σελίδες των κοινωνικών δικτύων που είναι αφιερωμένες στο κρασί και τα οινοπενευματώδη και το 70% δίνει μεγάλη σημασία στις πληροφορίες που βρίσκουν εκεί», αναφέρει η Sowine. Ο ρόλος των κοινωνικών δικτύων είναι ιδιαίτερα εμφανής στους νέους καταναλωτές με έναν στους τέσσερις millennials να έχουν ήδη αγοράσει ένα συνιστώμενο κρασί στα κοινωνικά δίκτυα, δύο φορές περισσότερο από τα άτομα άνω των 35 ετών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 40% των νέων ηλικίας 18 έως 35 ετών δηλώνουν ότι έχουν «κατεβάσει» μια εφαρμογή κρασιού στο smartphone ή το tablet τους.



Πηγή: agronews.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα