Αυτή είναι η τεχνολογική εταιρεία με την πιο θετική κοινωνική επίδραση


Ποιοι είναι οι λόγοι που την επέλεξε ο κόσμος.


Από όλες τις εταιρείες της ελίτ του τεχνολογικού κλάδου, η Amazon ξεχωρίζει ως εκείνη με τη θετικότερη επίδραση στην κοινωνία, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση στις ΗΠΑ.

Η Amazon αναφέρθηκε από το 20% των ερωτηθέντων ως η εταιρεία που έχει τις «πιο θετικές επιπτώσεις στην κοινωνία» μεταξύ όλων των εταιρειών τεχνολογίας, σε μια νέα έρευνα γνώμης των Recode / Survey Monkey. Η Amazon ξεπέρασε τη Google και την Apple, οι οποίες επιλέχθηκαν από το 15% και το 11% των ερωτηθέντων, αντίστοιχα. Άλλες εταιρείες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση ήταν το Facebook, η Microsoft, η Tesla και η Uber.

Σύμφωνα με τη Recode, η οποία δημοσιοποίησε τα ευρήματα την Κυριακή, περίπου 2.800 Αμερικανοί ενήλικες συμμετείχαν στην έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 8 και 9 Απριλίου.

Φυσικά, η δημοσκόπηση βασίζεται σε υποκειμενικές απόψεις και εξετάζει μόνο τις εταιρείες τεχνολογίας, οπότε είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Amazon, η Google και η Apple θα μπορούσαν να βρεθούν πολύ πιο πάνω, ή πολύ πιο κάτω σε σχέση με άλλες εταιρείες σε άλλους κλάδους. Ωστόσο, η συγκεκριμένη έρευνα γνώμης ρίχνει φως στην κοινή γνώμη σχετικά με ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο. Και υποδηλώνει ότι η Amazon έχει βρει έναν τρόπο να περνάει στον κόσμο ως μια εταιρεία που έχει θετικό αντίκτυπο.

Πάντως, υπάρχουν πτυχές των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης που μπορεί να σας εκπλήξουν. Το Facebook, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο παγκοσμίως και μια επιχείρηση που έχει βρεθεί στο στόχαστρο τώρα τελευταία επειδή επέτρεψε τα δεδομένα των χρηστών να φτάσουν στα χέρια τρίτων, αναφέρθηκε από το 10% των ερωτηθέντων ως η εταιρεία εκείνη που έχει τον πιο θετικό αντίκτυπο και βρέθηκε στην τέταρτη θέση.

Επιπλέον, ο CEO της Facebook, Mark Zuckerberg, ο οποίος πρόσφατα εξετάστηκε από τους Αμερικάνους νομοθέτες σχετικά με τις προσπάθειες της εταιρείας του στο πεδίο της ιδιωτικότητας, αναφέρθηκε από το 17% των ερωτηθέντων ως το άτομο εκείνο που έχει το μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο στη ζωή του μέσου ανθρώπου. Ο Zuckerberg βρέθηκε πίσω από τον CEO της Amazon, Jeff Bezos, και τον CEO της Google, Sundar Pichai, οι οποίοι έλαβαν 22% και 18% των προτιμήσεων αντίστοιχα.

Σε κάθε περίπτωση, το να ρωτάς ποια εταιρεία είχε τον «πιο θετικό αντίκτυπο» δεν φωτίζει και πολύ το ποιες εταιρείες έχουν την ακριβώς αντίθετη επίδραση. Η Recode ανέφερε μια άλλη έρευνα του Tavis McGinn που διαπίστωσε ότι το 32% των ανθρώπων πιστεύουν πως το Facebook έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία. 


fortunegreece.com 

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα