Ξενοδοχειακό ντιλ: Η AccorHotels εξαγοράζει τη Movenpick για $567 εκατ.

Η AccorHotels συμφώνησε να εξαγοράσει την ανταγωνιστική της Movenpick Hotels & Resorts με τίμημα 560 εκατ. ελβετικά φράγκα (567 εκατ. δολ.) σε μια συμφωνία που, σύμφωνα με την 

Accor, θα δώσει ώθηση στα κέρδη και θα σηματοδοτήσει το τελευταίο παράδειγμα της φιλόδοξης επεκτατικής στρατηγικής του γαλλικού ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι η Movenpick Hotels & Resorts είχε έρθει στο παρελθόν σε επαφές με τον τότε ιδιοκτήτη Όμιλο Παρασκευαΐδη, προκειμένου να αναλάβει τον έλεγχο του Athens Ledra. Κατόπιν ωστόσο του πλειστηριασμού που πραγματοποιήθηκε, το Ledra κατέληξε στην αμερικανική Ηines από κοινού με τη Henderson και είναι σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες ανακαίνισης.

Η ελβετική Movenpick Hotels & Resorts ιδρύθηκε το 1973 και έχει παρουσία σε 27 χώρες με 84 ξενοδοχεία. Ισχυρλη είναι η παρουσία της τόσο σε Ευρώπη, όσο και σε Μέση Ανατολή.

Και η γαλλική AccorHotels έχει έντονη δραστηριότητα στην Ελλάδα ξεκίνησε αρχικά στη χώρα μας στα τέλη της δεκαετίας του '80 με την ανάληψη της διαχείρισης στο Novotel στο κέντρο της Αθήνας , ενώ έχει και τη διαχείριση του Sofitel στο αεροδρόμιο. Μάλιστα, προ ολίγων ημερών, δόθηκε και η άδεια δόμησης για νέο 4άστερο ξενοδοχείο στον Πειραιά που θα φέρει την υπογραφή του ομίλου της Accor και το brand της Novotel.

Η εξαγορά της Movenpick, σύμφωνα με την AccorHotels θα πραγματοποιηθεί το β' εξάμηνο του 2018.



newmoney.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα