Δέσποινα Κακατσάκη - Από 50 πελάτες το 1983 σε μια εταιρία που εξυπηρετεί σήμερα 600 πελάτες

Η Εμπορική Διευθύντρια της ΚΑΠΝΟΣ Α.Ε., κα. Δέσποινα Κακατσάκη, μίλησε στο epixeiro.gr και το Στάθη Κετιτζιάν.

Αρχικά κα. Δέσποινα Κακατσάκη, πείτε μας δυο λόγια για την εταιρία διανομής Καπνός. Τι ακριβώς κάνετε;

Η εταιρεία ΚΑΠΝΟΣ Α.Ε. ιδρύθηκε το 2000 μετά την συνένωση δυο οικογενειακών εταιρειών. Το 2013 συνάψαμε στρατηγικές συνεργασίες για την διανομή των εμπορικών σημάτων των καπνοβιομηχανιών JTI-BAT-IMPERIAL-ΚΑΡΕΛΙΑ-MILLENIUM. Το 2017 επήλθε συμφωνία με την εταιρεία UNILEVER, παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά παγωτού, με τα προϊόντα ALGIDA- ΕΒΓΑ- BEN & JERRYS διανέμοντάς τα στην περιοχή που δραστηριοποιούμαστε.

Ποιο είναι τα ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

Θα διέκρινα το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα σε δύο πυλώνες . Ο πρώτος πυλώνας στηρίζεται στην απόλυτη συνέπεια, εμπιστοσύνη και αξιοπιστία σε όλες τις συμφωνίες με τους πελάτες και τους προμηθευτές. Ο δεύτερος πυλώνας είναι η συνεχής ενημέρωση των πελατών μας με πρωτοποριακές ιδέες που υποστηρίζουν τους πελάτες μας στην μικρή λιανική ώστε να κρατηθεί ζωντανή.

Η εταιρία διανομής Καπνός έχει πολύ δυναμική δράση στην γυναικεία επιχειρηματικότητα. Έχει ενδυναμώσει με την βοήθεια του ΜeΧΟΧΟ 120 γυναίκες της μικρής λιανικής σε 4 συνέδρια σε ένα χρόνο. Πείτε μας δυο λόγια για αυτό. Τι ακριβώς κάνατε στις δράσεις αυτές, και τι αποτελέσματα και οφέλη κρατήσατε;

Ξεκινήσαμε το 2016 με τα σεμινάρια σε γυναίκες επιχειρηματίες της μικρής λιανικής. Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να δώσουμε ελπίδα στις γυναίκες αυτές που παλεύουν καθημερινά να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ζωντανές και συνεπώς την αγορά της μικρής λιανικής. Με το πρώτο σεμινάριο διαπιστώσαμε ότι η μεταφορά γνώσης ήταν η ανάγκη για την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους και έτσι συνεχίσαμε υποστηρίζοντας με εκπαιδευτικά σεμινάρια στο μάρκετινγκ, τις πωλήσεις, την επικοινωνία και τα social. Σήμερα με την βοήθεια του MEXOXO είμαστε περήφανοι γιατί έχουμε αναπτύξει μια πολύ σημαντική σχέση φιλίας και εμπιστοσύνης με τις γυναίκες του κλάδου μας και μαζί μπορούμε να κρατήσουμε ψηλά τον πήχη.

Πώς είναι να είσαι γυναίκα επιχειρηματίας στο σημερινό τοπίο; Τι δυσκολίες αντιμετωπίζετε και πώς τις ξεπερνάτε;

Παρόλο που δραστηριοποιούμαστε σε ένα περιβάλλον αρκετά ανδροκρατούμενο, η αγάπη μου για την δουλειά, η συνεχής ενημέρωση, οι δυνατές σχέσεις με τους πελάτες μου με κάνουν να ξεπερνάω κάθε δυσκολία.

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς; Ποια είναι τα επιτεύγματά σας ως τώρα;

Επιτυχία είναι η πραγματοποίηση των στόχων μου. Από το 1983 που ξεκίνησα από μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση 50 πελατών σήμερα κατάφερα να διοικώ μια εταιρεία που εξυπηρετεί 600 πελάτες.

Ποια είναι η φιλοσοφία που εκφράζει την εταιρία σας;

Η φιλοσοφία της εταιρείας μου είναι πελατοκεντρική. Δίπλα στον πελάτη μας καθημερινά και άμεσα.

Τι σημαίνει για εσάς «Καλή Επιχειρηματίας»;

Καλή επιχειρηματίας σημαίνει επιμονή, σταθερότητα, πάθος για την δουλειά σου, διορατικότητα στην σύναψη συνεργιών και συνεργασιών.

Τι συμβουλές έχετε να δώσει σε νέες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο του επιχειρείν;

Το επιχειρείν είναι στάση ζωής. Θέλει ρίσκο, πολύ αγάπη για αυτό που κάνεις καθώς και επιμονή στον σκοπό σου. Αξίζει να επιχειρείς γιατί αξίζει να δημιουργείς. Το επιχειρείν είναι βασικά "δημιουργείν" και αυτό σε κάνει να μαθαίνεις και να γίνεσαι καλύτερη όταν παρατηρείς το περιβάλλον, και να παίρνεις καλά μελετημένα ρίσκα. Έτσι και ανταμείβεσαι αντίστοιχα. Θα έλεγα στα νέα κορίτσια να τολμούν με σοβαρότητα και δέσμευση.

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα