Τι νοικιάζετε με 300 ευρώ στην Αθήνα (pics)

Τι νοικιάζετε με 300 ευρώ στην Αθήνα (pics) - Κεντρική Εικόνα/VideoΣε σταθερή άνοδο βρίσκονται τα ενοίκια κατοικίας στην Αττική συνεχίζοντας μια τάση που ξεκίνησε ήδη από πέρσι, όπου καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 10% κατά μέσο όρο σε σχέση με το 2016.

Η ανοδική τάση είναι καθολική αν και ορισμένες περιοχές καταγράφουν ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση που προσεγγίζει και το 40% κυρίως λόγω τουρισμού. Διαμερίσματα που βρίσκονται στην αθηναϊκή ριβιέρα αλλά και σε περιοχές του κέντρου με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον νοικιάζονται σε τιμές που θεωρούνται απλησίαστες για τον μέσο Έλληνα.

Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν πως ενοίκια σε πολλές περιοχές της Αττικής θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν. Η αγορά κατοικίας είναι πολύ δύσκολη υπόθεση αυτή την περίοδο δεδομένων των οικονομικών δυσκολιών αλλά και της ελάχιστης χρηματοδότησης που παρέχεται από τις τράπεζες, οι οποίες επικεντρώνουν τις προσπάθειες τους στο να αντιμετωπίσουν το απόθεμα «κόκκινων δανείων».

Η εικόνα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Τα Νότια Προάστια και το κέντρο της Αθήνας είναι οι μεγάλοι νικητές των τελευταίων ετών και ειδικά από το 2014 και μετά που παρατηρείται αύξηση των τιμών κυρίως στα νεότερα σπίτια. Αντίθετα τα Δυτικά και τα Βόρεια προάστια καταγράφουν σημαντικά μικρότερη αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πιο περιζήτητα σπίτια στο κέντρο της Αθήνας είναι τα δυάρια, πλήρως ανακαινισμένα ανεξαρτήτου ηλικίας, επιφάνειας 40 -70 τ.μ., με το ενοίκιο να διαμορφώνεται σε 350-450 ευρώ. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν ευκαιρίες με 300 ευρώ τον μήνα.

Βέβαια ο υποψήφιος ενοικιαστής που αναζητεί διαμέρισμα με τόσο «σφιχτό» budget θα πρέπει να κάνει κάποιες παραχωρήσεις. Μπορεί κάποιος να επιλέξει ένα μεγάλο διαμέρισμα σε μια από τις λεγόμενες υποβαθμίσμενες περιοχές ή ένα αρκετά μικρότερο σε μια από τις καλύτερες περιοχές του κέντρου. Με 350 ευρώ τον μήνα μπορεί κάποιος να νοικιάσει από ένα διαμέρισμα τρίτου ορόφου και επιφάνειας 100 τ.μ. στη Φωκίωνος Νέγρη έως και ημιυπόγεια γκαρσονιέρα στο Κολωνάκι.



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα