Οι millennials δε χρειάζονται τα «σαλόνια»

Οι millennials δε χρειάζονται «σαλόνια» και οι προοπτικές στέγασής τους θα μπορούσαν να βελτιωθούν δραστικά αν αναδιαμορφωθούν οι κανονισμοί που ρυθμίζουν το μέγεθος των κατοικιών, είπε ο αναγνωρισμένος αρχιτέκτονας Patrik Schumacher ο οποίος ανέλαβε το γραφείο της Zaha Hadid μετά το θάνατό της.


Ο αρχιτέκτονας είπε ότι κατοικίες μεγέθους αντίστοιχου με τα δωμάτια ξενοδοχείων είναι ιδανικές για τους νέους ανθρώπους που είναι σήμερα υπερ-απασχολούνται στη καθημερινότητά τους.

Σε μια έκθεση που δημοσιεύτηκε από το ινστιτούτο Adam Smith και την οποία επικαλείται ο Independent, ο αρχιτέκτονας προτείνει την επαναξιολόγηση των κανονισμών που ρυθμίζουν το μέγεθος των κατοικιών ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των μικρότερων διαμερισμάτων -διαθέσιμων προς εκείνους που έχουν χαμηλότερα εισοδήματα.

Ο Patrik Schumacher, ο οποίος έχει στο παρελθόν προτείνει τη κατάργηση της κοινωνικής στέγασης και την ιδιωτικοποίηση δρόμων όπως αναφέρει ο Independent, ισχυρίστηκε ότι οι κανονισμοί σχεδίασης θα μπορούσαν να πιέσουν τις τιμές κατοικιών χαμηλότερα και να συμβάλουν στο να γίνει η πρόσβαση στη στέγαση πιο προσιτή.

Για τη κρίση ακινήτων στη Μ. Βρετανία ο Schumacher προτείνει μια δραστική καπιταλιστική μεταρρύθμιση ισχυριζόμενος ότι με πρωτοβουλίες του κράτους οι ραγδαία αναπτυσσόμενες τιμές κατοικιών και η οικονομική αδυναμία πρόσβασης σε στέγαση δε μπορούν να διορθωθούν.

ered.gr

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα