Mηχανές στο... φουλ για τα δύο νέα ξενοδοχεία του ομίλου Marriott στην Αθήνα

Tης Στεφανίας Σούκη

Στο... φούλ βρίσκονται οι μηχανές για τα δύο νέα ξενοδοχεία του ομίλου Marriott στην Αθήνα, με το Athens Marriott hotel, της λεωφόρου Συγγρού να ανοίγει τον ερχόμενο Μάϊο και το έτερο Athens Academia Greece Autograph Collection στην οδό Ακαδημίας, όπως άλλωστε δηλώνει και το όνομά του, να δρομολογείται για το τέλος του 2018.

Στα ...highlights του πλήρως ανακαινισμένου Athens Marriott Hotel, όπως περιγράφονται στην ολοκαίνουρια ιστοσελίδα του, είναι η θέση του, σε κοντινή απόσταση από το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και το Μητροπολιτικό Πάρκο, οι ευέλικτες εγκαταστάσεις για επαγγελματικές συναντήσεις και συνέδρια αλλά και η μοναδική γαστρονομική εμπειρία, το υπερσύγχρονο fitness center που έχει ανασχεδιαστεί πλήρως και η εξωτερική πισίνα. Το ξενοδοχείο, το οποίο σηματοδοτεί και την επιστροφή του ομίλου στην Αθήνα με το πλέον εμβληματικό του brand, κατόπιν της συμφωνίας προ διετίας με τον όμιλο Χανδρή του Μetropolitan Athens Hotel, θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 341 δωματίων και 25 σουίτες, 1.068 τ.μ. συνολικών συνεδριακών χώρων με οκτώ αίθουσες.


Aργότερα, στο τέλος της χρονιάς υπολογίζεται να ανοίξει το Αthens Academia Greece, Autograph Collection στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ομήρου 19. Το ακίνητο, που ανήκει στη δικαιοδοσία του ΕΦΚΑ δεδομένου ότι είναι ιδιοκτησία του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, έχει μισθωθεί από την εταιρεία Υasbek Hotel Establishment, όπου συμμετέχουν ισραηλινά κεφάλαια για περίοδο 30 ετών με δυνατότητα παράτασης για 10 ακόμη χρόνια, με ετήσιο μίσθωμα 100 χιλ. ευρώ αναπροσορμοζόμενου. Η συνολική επένδυση για την αποκατάσταση και τη μετατροπή του σε πολυτελή μονάδα υπολογίζεται στα 7,2 εκατ. ευρώ και ο όμιλος Marriott βάζει την «υπογραφή» του στη νέα μονάδα μέσω της αλυσίδας Autograph Collection Hotels, η οποία έχει παρουσία και στην Κρήτη.

Σημειωτέον ότι μόλις προ ημερών ο Διευθυντής Ανάπτυξης της Marriott σε Ελλάδα και Κύπρο, κ. Νίκος Χάντζος ανέφερε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα ακίνητα Prodexpo North στη Θεσσαλονίκη, ότι ο όμιλος της Marriott εξετάζει τη δυνατότητα να εντάξει υπό την ομπρέλα του -που περιλαμβάνει 30 διαφορετικά brands φιλοξενίας - ένα ή δύο ξενοδοχεία και στη συμπρωτεύουσα. 

Όπως γνωστοποίησε στο πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας βρίσκονται ακόμη η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως, αλλά και προορισμοί της Β. Ελλάδος (Χαλκιδική, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα) και γενικότερα σε προορισμούς όπου έχει παρουσία και η Fraport. 

O γνωστός ξενοδοχειακός κολοσσός έχει αυτή την στιγμή δέκα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και άλλα τρία υπό κατασκευή (Μarriott Athens και Autograph Collection στην Αθήνα και MOXY στην Πάτρα).



newmoney.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα