Ολοκληρώθηκε η πώληση του Ιασώ General

Τη δεύτερη κλινική της στην Αθήνα, μετά το Metropolitan απέκτησε η CVC Capital Partners και οι εγχώριοι συνεργάτες της καθώς ολοκληρώθηκε σήμερα η μεταβίβαση του 97,2% της Ιασώ General.

Ειδικότερα, η Hellenic Healthcare S.A.R.L εταιρεία ειδικού σκοπού, στην οποία πέραν της CVC μετέχουν με μειοψηφικά ποσοστά οι κ.κ Σπυρίδης και Θεοχαράκης, απέκτησε το 97,2% της Ιασώ General έναντι τιμήματος 19,44 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα αναλαμβάνει δανεισμό της Ιασώ General, ύψους 28 εκατ. ευρώ.

Νωρίτερα οι μετοχές που κατείχε η Ιασώ General σε θυγατρικές εταιρείες του ομίλου Ιασώ, σημαντικότερη εκ των οποίων ήταν η συμμετοχή στο Ιασώ Θεσσαλίας (72,31%), αποκτήθηκαν από την Ιασώ Νοτίων Προαστείων.

Η μεταβίβαση είχε λάβει την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την υπ’ αριθμόν 654/2018 απόφαση, ενώ τις προηγούμενες ημέρες ελήφθη και η έγγραφη συναίνεση της Εθνικής Τράπεζας για την άρση της εγγύησης, την οποία είχε χορηγήσει επί των δανείων της Ιασώ General η Ιασώ και την αλλαγή ελέγχου.

Με αφορμή τη μεταβίβαση ο πρόεδρος του ομίλου Ιασώ, Γ. Σταματίου δήλωσε ότι πρόκειται για στρατηγική απόφαση αποχώρησης από τον τομέα γενικής κλινικής, η οποία βελτιώνει την χρηματοοικονομική εικόνα του ομίλου και ιδιαίτερα το επίπεδο δανεισμού του.



kerdos.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα