FCA: Oι περιβαλλοντικές δραστηριότητες σχετίζονται με την ανάπτυξη

Σταθερά ανοδική πορεία και βήματα ανόδου για σταδιακή βιωσιμότητα κάθε χρόνο παρουσιάζει ο όμιλος FCA, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε πέρσι διέθεσε 4,7 εκατομμύρια οχήματα σε πελάτες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα συνεχίζει να μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων της, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην περιβαλλοντολογική συνείδηση.

Τα τελευταία επτά χρόνια η εταιρεία κατάφερε να μειώσει σε όλα τα μοντέλα της τις εκπομπές CO2 κατά 33%, τη χρήση νερού κατά 37% και τα απόβλητα που παράγονται κατά 58% ανά όχημα που κατασκευάζεται στις μονάδες συναρμολόγησης, μαζικής παραγωγής και σφράγισης. Το εργατικό δυναμικό συμμετείχε ενεργά σε δεκάδες δραστηριότητες, ενώ συγκέντρωσε πάνω από 2,8 εκατομμύρια προτάσεις από τους υπαλλήλους της για πιθανές βελτιώσεις σε προϊόντα και διαδικασίες. Επίσης, οι τραυματισμοί εν ώρα εργασίας στα εργοστάσια του ομίλου ανά τον κόσμο μειώθηκαν για 11η συνεχή χρονιά.

Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι συνεχίστηκαν οι προσπάθειες για την δημιουργία οχημάτων με έμφαση στους αποδοτικούς κινητήρες, τη βελτιωμένη αεροδυναμική, τη μείωση βάρους καθώς και την ασφάλεια και την ποιότητα. Οι προσπάθειες για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των καυσίμων και τη μείωση των εκπομπών CO2 των οχημάτων πραγματοποιήθηκαν με το λανσάρισμα της υβριδικής τεχνολογίας eTorque Assist στο ολοκαίνουργιο Jeep Wrangler.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η FCA ενίσχυσε τη συνεργασία της με την Waymo, την αυτοκινητοβιομηχανία Self-Driving της Google, ενσωματώνοντας την τεχνολογία των αυτοκινούμενων οχημάτων στα υβριδικά minivans της Chrysler Pacifica και υποστηρίζοντας την προώθηση της πρώτης εταιρείας παροχής μεταφορικών υπηρεσιών στον κόσμο χωρίς οδηγό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η FCA διέθεσε πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ πέρσι σε όλο τον κόσμο για να στηρίξει τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται, ενώ οι εργαζόμενοι προσέφεραν εθελοντικά περισσότερες από 240.000 ώρες σε μη κερδοσκοπικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του χρόνου εργασίας.



enikonomia.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα