Όταν το μπάνιο ενός δωματίου γίνεται ο αγαπημένος χώρος των επισκεπτών!

της Βασιλικής Πούλου

Οι επισκέπτες κάθε ξενοδοχείου έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις από την διαμονή τους σε αυτό, τις υπηρεσίες και τις ανέσεις που προσφέρονται, ενώ πολλές φορές το πρώτο που θα κοιτάξουν σε ένα δωμάτιο είναι το μπάνιο.

Σίγουρα, είναι σημαντικό ένα δωμάτιο να προσφέρει όλα όσα είναι απαραίτητα, να είναι λειτουργικό, αλλά ταυτόχρονα να χαρακτηρίζεται και από μια συγκεκριμένη αισθητική και ένα εξαιρετικό design που μαγνητίζει τα βλέμματα. Γιατί, λοιπόν, να μην έχουν και αντίστοιχης αξίας μπάνιο; Αυτό το ερώτημα έχουν θέσει πολλά ξενοδοχεία, και πλέον προσφέρουν μια, κυριολεκτικά, ολοκληρωμένη εμπειρία μοναδικού ξενοδοχειακού design, κι όλο αυτό αλλάζοντας και ομορφαίνοντας το μπάνιο των δωματίων.


Τι πιο όμορφο, λοιπόν, από μια εξαιρετική θέα; Ο συνδυασμός: μπάνιο και θέα. Αυτό πρεσβεύει και το Southern Ocean Lodge, Kangaroo Island, στην Αυστραλία. Εδώ τον πρώτο λόγο τον έχει η φύση. Στην σουίτα, μάλιστα, του ξενοδοχείου αυτού, η οποία περιβάλλεται ολόκληρη μόνο από γυάλινους τοίχους, περιλαμβάνει και ένα πολύ εντυπωσιακό μπάνιο. Η στρογγυλή, σκαλιστή στο χέρι μπανιέρα από γρανίτη περιμένει τον επισκέπτη για να τον αγκαλιάσει και να του προσφέρει ένα όμορφο μπάνιο με απέραντη θέα.


Εξίσου μοναδική εμπειρία προσφέρει και το μπάνιο της σουίτας του ξενοδοχείου Four Season Hotel George V στο Παρίσι. Δεν προσφέρει μόνο απίστευτη θέα της πόλης, αλλά και ένα μπάνιο, αξιοζήλευτο, ιδανικό για χαλάρωση. Το μάρμαρο είναι το στοιχείο που κυριαρχεί από το δάπεδο ως την οροφή, ενώ το εντυπωσιακό design ολοκληρώνεται με μια infinity μπανιέρα με πίδακες και υποβρύχιο φωτισμό.


Για τους ταξιδιώτες, από την άλλη, που είναι λάτρεις των τεχνών, και ιδιαίτερα για αρχαιότητες και πολλά ακόμα, το ιδανικότερο ξενοδοχείο για αυτούς είναι το Il Salviatino στην Φλωρεντία. Η Affresco σουίτα του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, όπως και ολόκληρο το ξενοδοχείο, είναι διακοσμημένη με αυθεντικά έργα τέχνης, ενώ το μπάνιο της προσφέρει μια αρχαία πέτρινη μπανιέρα, αναπαλαιωμένη. Ο επισκέπτης εδώ μπορεί να βυθιστεί με τις ώρες και να απολαύσει τις υπέροχες τοιχογραφίες του 1886.


Τέλος, στην Ιταλία βρίσκεται και πάλι, ένα ακόμη μοναδικό ξενοδοχείο το Sextantio Le Grotte Della Civita, που προσφέρει ένα μπάνιο βγαλμένο από άλλη εποχή. Τι πιο όμορφο από σουίτες σκαλισμένες σε παμπάλαιες σπηλιές στη Ματέρα; Εδώ, λοιπόν, είναι το απόλυτο ρομαντικό σκηνικό, που συμπληρώνεται από ντόπιες πρώτες ύλες και ελάχιστες σύγχρονες ανέσεις. Το μπάνιο ξεχωρίζει με την μοναδική μπανιέρα με την υπογραφή του Philippe Starck, το θερμαινόμενο πάτωμα και τα δεκάδες κεριά που βρίσκονται αναμμένα κάθε απόγευμα.

Φυσικά, υπάρχουν πολλά ακόμη ξενοδοχεία που προσφέρουν μοναδικό design ακόμη και στο μπάνιο τους, και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκθαμβωτικό. Μπορείτε να ταξιδέψετε σε άλλες εποχές, αλλά και να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης, βλέποντας περισσότερα ξενοδοχεία που παρέχουν μπάνιο με εκπληκτικό design εδώ:


hoteldesign.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα