Ιδρύεται "κρατική" εταιρεία για την ανάπλαση της Αθήνας

Ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση η σύσταση κρατικής ανώνυμης εταιρείας που θα αναλάβει τα έργα της ανάπλασης του κέντρου κι άλλων περιοχών της Αθήνας. Πρόκειται για την εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» η οποία συστήνεται με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ανάλογες προσπάθειες έγιναν και στο παρελθόν χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Η απόφαση για την ίδρυση της εταιρείας προκάλεσε και την αντίδραση του δημάρχου Γ. Καμίνη που έκανε λόγο για κίνητρα μικροπολιτικά, τα οποία ακυρώνουν de facto τη δημοτική Αρχή της πρωτεύουσας. Κατά τον Γιώργο Καμίνη, με το εγχείρημα αυτό η συμμετοχή του δήμου έχει υποβαθμιστεί σε ρόλο απλού μέλους ενός οκταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου. Και όπως λένε από τον Δήμο Αθηναίων, υπάρχει ήδη ένα επεξεργασμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα με εξασφαλισμένους ευρωπαϊκούς και εγχώριους οικονομικούς πόρους περίπου 200 εκατ. ευρώ

Η νέα εταιρεία θα αναλάβει τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση αναπλάσεων εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, ιδίως στο κέντρο της Αθήνας, με έμφαση στις περιοχές του Εμπορικού Τριγώνου και των Προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η νέα εταιρεία θα έχει διάρκεια 30 χρόνων και οι μετοχές της θα ελέγχονται από το Δημόσιο.



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα