«Πράσινο» φως και για τη Μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης

Της Στεφανίας Σούκη

Ένα βήμα μπροστά για μία ακόμη επένδυση που εντάσσεται στο μεγάλο project της συνολικής αναβάθμισης του συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Ο λόγος για το «πράσινο φως» που έλαβε προ ημερών από το υπουργείο Πολιτισμού η Στρατηγική Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το έργο της «Μαρίνας Βουλιαγμένης», κατόπιν και της σχετικής, ομόφωνης, γνωμοδότησης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, όπως αυτή διατυπώθηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Το έργο της Μαρίνας είναι ανεξάρτητο από τις εργασίες που υλοποιεί το τουρκοαραβικό σχήμα της Apollo Investment εντός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος και απαιτεί ξεχωριστή αδειοδοτική διαδικασία, ενώ στόχος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι η αναβάθμισή της να ξεκινήσει εντός του 2019. Με βάση τα πλάνα των επενδυτών, τα έργα στη μαρίνα Βουλιαγμένης αποτελούν μία από τις έξι χωριστές ενότητες έργων στο συγκρότημα (οι υπόλοιπες πέντε είναι το ξενοδοχείο Ναυσικά, το Αρίων, η παραλία του Astir Beach, το πάρκο αναψυχής και οι υπερπολυτελείς κατοικίες) και περιλαμβάνουν την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, υποδομών και υπηρεσιών της μαρίνας, τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων Yacht Club, την ενίσχυση των υπηρεσιών αναψυχής και των εμπορικών χρήσεων, καθώς και την αναδιάταξη του εξωτερικού προσήνεμου μώλου εντός της υφιστάμενης χωροθετημένης θαλάσσιας ζώνης για τη δυνητική διεύρυνση της χωρητικότητας.

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση για την έγκριση της ΣΜΠΕ που υπογράφει η υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου, σε περίπτωση εντοπισμού αρχαιοτήτων, οι εργασίες θα διακοπούν άμεσα, προκειμένου να ακολουθήσει ανασκαφική έρευνα, από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί η περαιτέρω πορεία του έργου, κατόπιν γνωμοδότησης των αρμοδίων Συμβουλίων του ΥΠΠΟΑ. Επιπλέον, της υλοποίησης των έργων που προβλέπονται στη Σ.Μ.Π.Ε. να προηγηθεί ενάλια αρχαιολογική έρευνα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του έργου, ενώ το σύνολο των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν στον αιγιαλό και την παραλία θα εποπτεύονται από εκπρόσωπο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Το κομμάτι των αδειοδοτήσεων για το έργο φυσικά δεν σταματά εδώ, αφού η μελέτη χωροθέτησης του έργου, η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όπως και το σύνολο των επιμέρους μελετών για την υλοποίηση των έργων και των διαμορφώσεων που προβλέπονται, θα υποβληθούν προς έγκριση στις συναρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ.

Σημειωτέον ότι οι εργασίες στον Αστέρα Βουλιαγμένης, που θα αποτελέσει και το πρώτο ξενοδοχείο της Four Seasons στην Ελλάδα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη κι έστω κι αν επί του παρόντος δεν έχει οριστεί επισήμως η ημερομηνία για την έναρξη της λειτουργίας του εμβληματικού συγκροτήματος, η ίδια η Four Seasons έχει ανακοινώσει από τις αρχές του 2018, ότι το νέο Four Seasons Astir Palace Hotel θα ανοίξει στα μέσα του έτους.



newmoney.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα