Στο “σφυρί” περιουσιακά στοιχεία του κινεζικού ασφαλιστικού “γίγαντα” Anbang

Η κυβέρνηση του Πεκίνου όχι μόνο προχώρησε στην κατάσχεση του ασφαλιστικού γίγαντα Anbang αλλά τώρα βγάζει στο σφυρί σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που είχε η ασφαλιστική σχεδόν σε όλο τον κόσμο, για να ενισχύσει με 10 δισεκατομμύρια δολάρια τα αποθεματικά της ασφαλιστικής για να προστατευτούν οι ασφαλισμένοι στην εταιρία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του bloomberg.com οι επενδυτικές τράπεζες επενδύουν για τη διαχείριση πιθανών εκχωρήσεων από την κινεζική ασφαλιστική εταιρεία Anbang Insurance Group Co., η οποία κάποτε απέκτησε περιουσιακά στοιχεία σε όλο τον κόσμο προτού κατασχεθεί από την κυβέρνηση. Οι υπάλληλοι της Anbang και της κινεζικής τραπεζικής και ασφαλιστικής ρυθμιστικής αρχής ζητούν συνεντεύξεις από συμβούλους για να οργανώσουν την πώληση τμημάτων του χαρτοφυλακίου του ασφαλιστικής.

“Θα πρέπει να αναμένεται σημαντική διάθεση περιουσιακών στοιχείων”, δήλωσε την Παρασκευή ο Brock Silvers, διευθύνων σύμβουλος της Kaiyuan Capital. “Δεδομένου ότι η κυβέρνηση απλώς έπρεπε να ενέσει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την προστασία των λιανικών αγοραστών των ασφαλιστικών προϊόντων της Anbang, είναι ένα ασφαλές στοίχημα ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι διαθέσιμα».



Πηγή: asfalisinet.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα