Πετάει ξανά η Air Meditarranean

Της Στεφανίας Σούκη

Air Mediterranean is ...back.

Το μήνυμα ήρθε σήμερα προς τους πελάτες της αεροπορικής εταιρείας, η οποία, με έδρα την Ελλάδα και βάση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ξεκίνησε το πτητικό της έργο μόλις το Νοέμβριο του 2017, για να το ...διακόψει απότομα τον Ιανουάριο του 2018 λόγω, όπως λέγεται στην αγορά, ασυμφωνίας των μετόχων.

Κι ενώ όλο αυτό το διάστημα οι εκπρόσωποι της διοίκησης τηρούσαν σιγήν ιχθύος, δηλώνοντας ανεπισήμως ότι η Air Mediterranean «βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης εν όψει και της θερινής σεζόν», τώρα η εταιρεία δηλώνει ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει εκ νέου τις πτήσεις. Οπως αναφέρει, επίσημα πλέον η αεροπορική, η οποία ξεκίνησε ως μία λιβανό-κουβεϊτιανή επένδυση με πρωτοβουλία της οικογένειας Χάλακ- ο επιχειρηματίας Τζορτζ Χάλακ είχε συνδέσει το όνομα του με τον Ανδρέα Παπανδρέου- «προχώρησε σε νέα χρηματοδότηση για την αναδιοργάνωση της. Ο στόλος (τρία αεροσκάφη) της Air Mediterranean θα επιχειρεί ως ναυλωμένες πτήσεις με δύο αεροπλάνα στο Ηράκλειο Κρήτης και ένα τρίτο στη Λάρνακα της Κύπρου. Θα ξεκινήσουν επίσης τακτικές πτήσεις το καλοκαίρι του 2018 με επιπλέον δύο αεροσκάφη που θα ενταχθούν στο στόλο της Air Mediterranean. Το νέο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αναδιοργάνωση αφορά τόσο τους τομείς δραστηριότητας της εταιρείας όσο και το μετοχικό σχήμα, όπου, ωστόσο, όπως αναφέρεται, η οικογένεια Χάλακ παραμένει. Αγνωστοι είναι ακόμη οι προορισμοί όπου σκοπεύει να εντάξει στο τακτικό της πρόγραμμα η εταιρεία, ενώ δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση αν μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η Αθήνα.

Η Air Mediteranean ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015, με τον Τζόρτζ Χάλακ να ηγείται του σχήματος των λιβανέζικων κεφαλαίων και τη συμμετοχή επίσης του σεΐχη Χαμάντ Αλ Θανί, ιδρυτή της Qatar Airways. Κατά την επίσημη παρουσίαση της εταιρείας το περασμένο φθινόπωρο είχαν ανακοινωθεί τα δρομολόγια προς Λονδίνο, Στοκχόλμη, Τζέντα, Καζαμπλάνκα, Χαρτούμ και Βαγδάτη με σχέδια για περαιτέρω επέκταση του πτητικού έργου. Τότε, οι επιτελείς της εταιρείας ανέφεραν ότι στα σχέδιά τους είναι να συνδέσουν την Ελλάδα και ευρωπαϊκούς προορισμούς με ανερχόμενες αγορές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.



newmoney.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα