ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Η AFI ήρθε στη Θεσσαλονίκη και δίνει δάνεια έως 12.500€ σε ανέργους και επιχειρήσεις

Πρόσβαση σε χρηματοδότηση σε ανέργους, επαγγελματίες και επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδα, που είναι αποκλεισμένοι από το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα και χρειάζονται ρευστότητα για να επιχειρήσουν δίνει η Action Finance Initiative (AFI), η οποία απέκτησε πλέον παρουσία με γραφείο και στη Θεσσαλονίκη. Η AFI, η οποία ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2014 και μέχρι πρότινος δραστηριοποιούνταν μόνο στο νομό Αττικής και την Κρήτη, παρέχει μικρά δάνεια έως 12.500 ευρώ και δωρεάν συμβουλευτική σε νέους επιχειρηματίες που υστερούν αρχικού κεφαλαίου ίδρυσης αλλά και σε υφιστάμενες επιχειρήσεις που θέλουν να αναπτυχθούν. 

Όπως τονίζει σε συνέντευξή της στη Voria.gr η γενική διευθύντρια της AFI, Αναστασία Τσίλογλου, δεν υπάρχει περιορισμός στις επιχειρήσεις που υποστηρίζει η εταιρεία: από κομμωτήρια μέχρι επιχειρήσεις καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας και από υδραυλικούς μέχρι εξαγωγή ελαιόλαδου. 

Στόχος του νέου γραφείου της AFI, που άρχισε να λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη στην οδό Καρατάσου 7, είναι να βοηθήσει όσους περισσότερους Θεσσαλονικείς έχουν μια επιχειρηματική ιδέα και το μεράκι να δημιουργήσουν τη δική τους θέση εργασίας αλλά και να σταθεί δίπλα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. «Το ενδιαφέρον που έχουν δείξει φορείς από τις τοπικές κοινωνίες είναι μεγάλο, όλα δείχνουν πως υπάρχει σύμπνοια ως προς την ανάγκη να δραστηριοποιηθεί ενεργά η AFI στους γύρω νομούς και να δημιουργηθούν συνεργασίες και συνέργειες με άλλες πρωτοβουλίες που ήδη υπάρχουν εκεί», υπογραμμίζει η κυρία Τσίλογλου. 

Μάλιστα, παρόλο που δεν είχε μέχρι πρόσφατα γραφείο στη Θεσσαλονίκη η AFI έχει υποστηρίξει ήδη Θεσσαλονικείς που απευθύνθηκαν στην εταιρεία για χρηματοδότηση. Συγκεκριμένα, από τους πρώτους επαγγελματίες στη Θεσσαλονίκη που βρήκαν πρόσβαση σε χρηματοδότηση ήταν ο Μιχάλης, ένας πολύ νέος σε ηλικία δικηγόρος, που χρειαζόταν κεφάλαιο κίνησης για να ανοίξει το δικό του γραφείο και να φτιάξει την επαγγελματική του ιστοσελίδα. 

Ακολούθησε ο Πάτρικ, ο οποίος δημιούργησε ένα φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα ανταλλακτικών και αξεσουάρ αυτοκινήτων και μηχανών αξιοποιώντας ένα κενό στη συγκεκριμένη αγορά την οποία γνώριζε σε βάθος μετά από 25 χρόνια εμπειρίας στο χώρο. 

Στη συνέχεια, ο Νίκος δημιούργησε την Metadosis, μια εταιρεία πληροφορικής με στόχο την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και σύγχρονα εργαλεία ανάπτυξης βασισμένα στο ανοικτό λογισμικό.

Τέλος, ο Αλέξανδρος, μάγειρας με πολλά έτη εμπειρίας, δημιούργησε τη δική του επιχείρηση παρασκευής φρέσκων προϊόντων ζύμης, την Everfoods. Πλέον ο Αλέξανδρος προμηθεύει με ζύμες, πίτσες και πεϊνιρλί πολλά καταστήματα στην Ελλάδα από το εργαστήρι του στην Καλαμαριά.

H AFI στη Θεσσαλονίκη: Καρατάσου 7, Θεσσαλονίκη, 546 25, 1ος όροφος, 2310 567424, 2310 567425

Η γενική διευθύντρια της Action Finance Initiative μιλάει στη Voria.gr για τους λόγους που οδήγησαν στην ίδρυση του Οργανισμού στην Ελλάδα και περιγράφει όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος και τα κριτήρια που πρέπει να καλύπτει για να λάβει χρηματοδότηση.

Η Αναστασία Τσίλογλου

-Ποιο κενό στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων ήρθε να καλύψει η AFI;

«Η Action Finance Initiative (AFI) γεννήθηκε εκεί όπου συναντήθηκαν μαγικά η ανάγκη, η αφορμή κι η ευκαιρία. Ιδρυτικοί εταίροι είναι η ActionAid Hellas κι η γαλλική οργάνωση ADIE – ηγέτιδα στη Δυτική Ευρώπη στο microfinance. 

Το συντριπτικά υψηλό ποσοστό ανεργίας, η πολυετής κρίση που μαστίζει τα νοικοκυριά, η έλλειψη ρευστότητας, ο αποκλεισμός από το τραπεζικό σύστημα σε συνδυασμό με την παραδοσιακή δομή της Ελληνικής οικονομίας, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναι μικρές και μεσαίες, οδήγησαν στην απόφαση να δημιουργηθεί ένας φορέας που θα μπορεί να υποστηρίζει Έλληνες εν δυνάμει και υφιστάμενους επιχειρηματίες να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.

Η ΑFI αποσκοπεί στην προαγωγή των μικροπιστώσεων στη χώρα μας, βοηθώντας ανθρώπους χωρίς πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό ή/και μακροχρόνια άνεργους να δημιουργήσουν μόνοι τους τη δική τους θέση εργασίας μέσω της αυτοαπασχόλησης, εμπιστοσύνης κι αλληλεγγύης. Επίκεντρο της προσπάθειας είναι ο άνθρωπος, το δικαίωμα στην εργασία κι οι ανεξάντλητες δυνατότητες που κρύβει ο καθένας». 

-Υπάρχει οροφή στο ύψος της χρηματοδότησης ή τον αριθμό των επιχειρήσεων, που υποστηρίζετε κάθε χρόνο;

«Δεν υπάρχει κάποια οροφή ούτε στο ύψος της συνολικής ετήσιας χρηματοδότησης ούτε στον αριθμό των επιχειρήσεων που θέλουμε να υποστηρίξουμε. Αυτό οφείλεται στις εξαιρετικές στρατηγικές συνεργασίες που έχουμε εδραιώσει τόσο με την Eurobank και όσο και με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, καθώς και με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. Σε μια εποχή που η ρευστότητα είναι τόσο απαραίτητη κι ωστόσο τόσο δύσκολο να βρεθεί, είμαστε περήφανοι κι ευγνώμονες που έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε πρόσβαση στα κατάλληλα χρηματοοικονομικά εργαλεία σε όσους συνανθρώπους μας το χρειάζονται. Το όραμα είναι ξεκάθαρο: να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους έχουν μια επιχειρηματική ιδέα και το μεράκι να δημιουργήσουν τη δική τους θέση εργασίας. 

Από την άλλη πλευρά, οι χρηματοδότες των λειτουργικών εξόδων του οργανισμού είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το Trafigura Foundation, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, καθώς και ιδιώτες-φιλάνθρωποι στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το όραμα για μείωση της ανεργίας και ενίσχυση της απασχόλησης ήταν κοινό από τη πρώτη στιγμή κι αποτέλεσμα ήταν η από κοινού υποστήριξη της AFI. 

-Σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνεται η Action Finance Initiative;

«Απευθυνόμαστε στους ανέργους που έχουν μια επιχειρηματική ιδέα για να αυτο-απασχοληθούν και να δημιουργήσουν τη δική τους θέση εργασίας και κατ’ επέκταση το εισόδημα τους μέσα από μια επιχειρηματική δραστηριότητα. Απευθυνόμαστε σε υφιστάμενους επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλουν να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχείρηση τους και τους λείπει το απαραίτητο κεφάλαιο. Απευθυνόμαστε στους νέους, γυναίκες, ανθρώπους άνω των 50 ετών που έχουν βρεθεί εκτός αγοράς εργασίας και έχουν μια ιδέα για να φτιάξουν μια νέα εταιρία. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όλους τους συνανθρώπους μας που είναι αποκλεισμένοι από το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα και που χρειάζονται ρευστότητα για να επιχειρήσουν. 

Το πιο καλό νέο είναι πως δεν υπάρχουν περιορισμοί στη φύση της δραστηριότητας που η AFI υποστηρίζει ούτε στις επιλέξιμες δαπάνες. Από εκτροφή σαλιγκαριών μέχρι εξαγωγές μελιού, από ηλεκτρονική πλατφόρμα μέχρι οικοδομικά υλικά, μικροέμποροι σε λαϊκές μέχρι κομμωτήρια, οινοποιεία έως mobile applications. Έχουμε ακούσει και διαχειριστεί τόσες πολλές ιδέες που μπορούμε να αντικρούσουμε την πεποίθηση ότι στην Ελλάδα η επιχειρηματικότητα αρχίζει και τελειώνει στα καφέ και στα σουβλατζίδικα». 

- Ποια είναι τα κριτήρια, που πρέπει να καλύπτει κάποιος ενεργός ή εν δυνάμει επιχειρηματίας, ώστε να λάβει μικροπίστωση;

«Όπως σε κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, υπάρχουν κριτήρια που τα έχουμε πολύ προσεκτικά προσαρμόσει στις συνθήκες της χώρας καθώς επηρεάζουν άρρηκτα τα οικονομικά κάθε νοικοκυριού.

-Το σύνολο της επένδυσης/προϋπολογισμού να μην ξεπερνάει τις 25.000 ευρώ.

Αυτό ισχύει για την αρχική επένδυση εάν πρόκειται για νεοσύστατη επιχείρηση ή για τον προϋπολογισμό ενός καινούριου εγχειρήματος εάν πρόκειται για υφιστάμενη επιχείρηση.

Κάποια ενδεικτικά παραδείγματα επενδύσεων για τις οποίες μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το δάνειο είναι τα εξής:

Μια εταιρία πουλάει ήδη εγχώρια, αλλά θέλει να εξάγει κι άρα χρειάζεται κάποιο ποσό χρηματοδότησης για διεθνή κατοχύρωση ονόματος και συμμετοχή σε εκθέσεις,

Μια εταιρία καλλυντικών θέλει να λανσάρει καινούργιο προϊόν και χρειάζεται χρήματα για την πιστοποίηση και την προώθηση,

Ένας επιχειρηματίας θέλει να χτίσει ένα online κατάστημα και χρειάζεται να πληρώσει τον developer για την κατασκευή της πλατφόρμας,

Θέλει κάποιος να ανοίξει ένα χώρο εστίασης και χρειάζεται χρήματα για την αδειοδότηση, την εγγραφή, τα νομικά έξοδα, τις πρώτες ύλες, τα πρώτα ενοίκια και τις ασφάλειες,

Θέλει ένας αγρότης να αγοράσει σπόρους για μια καινούρια καλλιέργεια.

-Η επιχείρηση να είναι εγγεγραμμένη την στιγμή που θα εκταμιευθεί το δάνειο. Δεν είναι ωστόσο απαραίτητο να έχει εγγραφεί η επιχείρηση τη στιγμή που θα έρθει στην AFI.

Καλύπτουμε τις νομικές μορφές: ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΙΚΕ, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΚΟΙΣΠΕ, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις.

-Η δραστηριότητα να είναι νόμιμη.

-Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να έχει πλειοψηφία των μετοχών (majority stake) στην επιχείρηση.

-Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να έχει εγγυητή που θα βοηθάει στην αποπληρωμή της μικροπίστωσης, μόνο εάν ο επιχειρηματίας αντιμετωπίσει δυσκολία πληρωμής. Η εγγύηση αφορά το 50% της συνολικής αξίας του δανείου με «ταβάνι» τα 3.000 ευρώ. Ο εγγυητής υπογράφει την εγγύηση με την AFI.

Η εγγύηση δεν περιλαμβάνει οποιαδήποτε μορφή ακίνητης/κινητής περιουσίας. Επίσης, δεν απαιτείται να δεσμευτεί ολόκληρο το ποσό της εγγύησης σε καμιά χρονική στιγμή.

Τι σημαίνει το όριο των 3.000 ευρώ: εάν ο επιχειρηματίας πάρει ένα δάνειο 2.000 ευρώ, τότε ο εγγυητής θα πρέπει να του εγγυηθεί για τα 1.000 ευρώ, ενώ αν πάρει δάνειο 9.000 ευρώ τότε θα πρέπει να του εγγυηθεί 3.000 ευρώ (παρ' όλο που το 50% του δανείου είναι 4.500 ευρώ).

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι η AFI δεν είναι κάποια πρωτοβουλία που σχετίζεται με επιχορηγήσεις ούτε συνδέεται με προγράμματα επιδοτήσεων ΕΣΠΑ/ΟΑΕΔ».

-Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να χρηματοδοτηθεί και ποιοι είναι οι όροι του δανείου;

«Οι ενδιαφερόμενοι κλείνουν ραντεβού για να συμμετάσχουν στις ενημερωτικές παρουσιάσεις (Open Days) στα γραφεία της AFI, για να αξιολογηθεί εάν πληρούν όλα τα κριτήρια επιλεξιμότητας. Εφόσον ο ενδιαφερόμενος καλύπτει τα κριτήρια αυτά, αναλύονται οι ανάγκες για εκπαίδευση και η ωριμότητα της επιχειρηματικής ιδέας. Σε επόμενη συνάντηση εξετάζεται το προσωπικό προφίλ του επιχειρηματία και της εταιρείας του, πραγματοποιούνται με τη βοήθεια των εθελοντών εκπαιδεύσεις, αναλύεται πιο διεξοδικά η επιχειρηματική ιδέα κι η βιωσιμότητα της, ενώ παράλληλα καθορίζεται από κοινού το ύψος της χρηματοδότησης και η διάρκεια αποπληρωμής. Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει από λίγες ημέρες μέχρι και εβδομάδες, πράγμα το οποίο εξαρτάται αποκλειστικά από την ετοιμότητα του ενδιαφερομένου και της ιδέας του.

Το μέγιστο ποσό χρηματοδότησης φτάνει τα 12.500 ευρώ, για κάλυψη επενδυτικών αναγκών ή/και κεφαλαίου κίνησης, η αποπληρωμή του μικροδανείου γίνεται σε 6 έως 48 μήνες, με δυνατότητα περιόδου χάριτος έως 3 μηνών (κι έως 6 μήνες για τα αγροτικά προϊόντα). Το μέσο ετήσιο επιτόκιο φτάνει το 7.6% (Φεβρουάριος 2018, βάση Euribor), ενώ για κάθε εκταμίευση υπάρχει συνεισφορά/δωρεά αλληλεγγύης προς την AFI ισόποσο με το 4% της αξίας του δανείου. Για τα δάνεια εκείνα που εκταμιεύονται μέσω της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας υπάρχει η προϋπόθεση αγοράς μετοχών της τράπεζας αξίας 40 ευρώ, λόγω της συνεταιριστικής φύσης του τραπεζικού αυτού οργανισμού. Για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις, θα πρέπει να υπάρχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, ενώ για όλους τους ενδιαφερομένους θα πρέπει να υπάρχει καθαρό μητρώο στον Τειρεσία».

-Από τους επιχειρηματίες που απευθύνονται στην AFI ποιο είναι το ποσοστό που τελικά ολοκληρώνει επιτυχώς τη διαδικασία χρηματοδότησης; Παρακολουθείτε στη συνέχεια την πορεία της επιχείρησης;

«Το ποσοστό είναι αρκετά μεγάλο και ακολουθεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Εφόσον πληρούνται τα κριτήρια επιλεξιμότητας, η πλειοψηφία των υποψήφιων θα φτάσει μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Η τελική έγκριση για τη χρηματοδότηση εναπόκειται αποκλειστικά στους τραπεζικούς μας συνεργάτες, ωστόσο αποτελεί εξαίρεση, με βάση τη μέχρι τώρα εμπειρία μας, να απορριφθεί αίτημα που έχει προταθεί από την AFI. 

Ναι, παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της πορείας των επιχειρήσεων που έχουμε υποστηρίξει, αυτός είναι ο διττός ρόλος του οργανισμού: να αναθέτει εθελοντές στους επιχειρηματίες που το θέλουν για προσωπικό mentoring και coaching. Είναι φυσικό κι αναμενόμενο σε μια διάρκεια 4 ετών (μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου), ο επιχειρηματίας να βρεθεί σε διλήμματα, σε δύσκολες προκλήσεις, ακόμη και σε δυσκολίες. Εκεί έρχεται η AFI και το δίκτυο εθελοντών της για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες. Καθοριστικές είναι και οι ομαδικές εκπαιδεύσεις που οργανώνει ο οργανισμός με διάφορες θεματικές, όπου προσκαλούνται επιχειρηματίες που έχουν ήδη λάβει τη χρηματοδότηση, στα πλαίσια της συνεχούς υποστήριξης τους».

-Πόσες εταιρείες έχουν υποστηριχθεί μέχρι σήμερα από την AFI;

«Στις αρχές του 2018, φτάσαμε ένα πολύ κρίσιμο σημείο στην πορεία μας για το οποίο είμαστε περήφανοι: πάνω από 1εκατ. ευρώ έχει εκταμιευθεί σε ρευστότητα στην αγορά με τη βοήθεια της AFI σε πάνω από 140 εταιρείες. 

Το σημαντικότερο είναι πως η υποστήριξη αυτών των εταιρειών συνέβαλε στη διατήρηση και δημιουργία 284 νέων θέσεων εργασίας. ενώ 1 στους 2 επιχειρηματίες που «διοικούνται» των εταιρειών ήταν πρώην άνεργοι. Επιπλέον, 3 στα 5 εγκεκριμένα εγχειρήματα αφορά στην ίδρυση νέας επιχείρησης, 1 στους 4 επιχειρηματίες είναι νέοι κάτω των 30 ετών, το 40% των επιχειρηματιών είναι γυναίκες, ενώ η 1 στις 4 εταιρίες έχουν κάποια εξαγωγική δραστηριότητα. Το μέσο προφίλ του επιχειρηματία που έχει υποστηρίξει η AFI μέχρι στιγμής είναι 36 ετών και χρηματοδοτείται με το ποσό των 8.000 ευρώ για ένα δάνειο με αποπληρωμή στα 3.5 χρόνια.

Η εμπειρία της AFI μπορεί να συνοψιστεί στα ακόλουθα:

-Υπάρχουν εξαιρετικές κι εξωστρεφείς επιχειρηματικές ιδέες από πολύ μικρές μονάδες, κάποιες από τις οποίες με μεγάλη δυναμική χάρη στην απλότητα και δυνατότητα κλιμάκωσης τους,
-Μικροί επιχειρηματίες, με εμπειρία και γνώση παλαιότερων κακών πρακτικών, δεν επιζητούν να «εκμεταλλευτούν» τη νέα πηγή χρηματοδότησης, αλλά αντιθέτως επιδεικνύουν ωριμότητα και σύνεση στον υπολογισμό των αναγκών τους,
-Τα δάνεια αποπληρώνονται. Σε μια περίοδο που συζητούνται έντονα όροι όπως «κόκκινα δάνεια» κι «αθέτηση πληρωμών», η εμπειρία στην AFI δείχνει πως οι μικροί επιχειρηματίες τιμούν τις υποχρεώσεις τους, 
-Η αλληλεγγύη που επιδεικνύει το σύστημα των επωφελούμενων και των εθελοντών-υποστηρικτών της AFI φέρνει στο προσκήνιο τη δύναμη του εθελοντισμού και της διάχυσης της γνώσης και των εμπειριών και φέρνει αποτελέσματα ανώτερα των προσδοκιών».


-Ποιοι είναι οι στόχοι της AFI για το μέλλον;

«Η κάλυψη περισσότερων περιοχών και νομών συγκαταλέγεται στα κυριότερα στρατηγικά σχέδιά μας για το άμεσο μέλλον. Προφανώς αυτό δε γίνεται μέσα σε μια μέρα, αλλά σταδιακά βάση πλάνου και προσεκτικού σχεδιασμού. Αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι πως υπάρχουν εξαιρετικές επιχειρηματικές ιδέες στην επαρχία, και πραγματικά ανυπομονούμε να είμαστε σε θέση να τις υποστηρίξουμε έμπρακτα. 

Ήδη από τα μέσα του πρώτου τριμήνου του 2018, η AFI ξεκίνησε δράση στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την εξάπλωση του θεσμού στη Βόρεια Ελλάδα. Η επιλογή αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα έρευνας και μελέτης σκοπιμότητας και βέβαια επισκέψεων / συζητήσεων με φορείς και υποψήφιων επιχειρηματιών στη συμπρωτεύουσα. Στόχος μας είναι να μην περιοριστούμε μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά να γνωρίσουμε και σταθούμε δίπλα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Το ενδιαφέρον που έχουν δείξει φορείς από τις τοπικές κοινωνίες είναι μεγάλο, όλα δείχνουν πως υπάρχει σύμπνοια ως προς την ανάγκη να δραστηριοποιηθεί ενεργά η AFI στους γύρω νομούς και να δημιουργηθούν συνεργασίες και συνέργειες με άλλες πρωτοβουλίες που ήδη υπάρχουν εκεί. 

Επίσης στα τέλη του 2017, ξεκινήσαμε με στοχευμένες ενέργειες στο νησί της Κρήτης, οπότε και έχουμε υποστηρίξει ήδη τα πρώτα «κρητικά» επιχειρηματικά σχέδια. 

Στα άμεσα σχέδια μας είναι η ανάπτυξη των συμβουλευτικών μας υπηρεσιών τόσο στις νέες γεωγραφικές περιοχές που ανέφερα πριν όσο και μέσω του διαδικτύου για πιο απομακρυσμένους επιχειρηματίες σε αγροτικές περιοχές. Αυτό θα γίνει μέσω κάποιων e-learning modules που θα καλύπτουν θέματα νομικών μορφών επιχειρήσεων, οικονομικού σχεδιασμού, χρηματοοικονομικής διαχείρισης κοκ. 

Ταυτόχρονα, θέλουμε να εμπλουτίσουμε την παλέτα μας με νέα προϊόντα που εφάπτονται των μικροπιστώσεων, για τα οποία υπάρχει μεγάλη ζήτηση και που έχουν αποδειχθεί στο εξωτερικό πολύ δημοφιλή και αποτελεσματικά».Πηγή: voria.grΕγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


                                                                   

11 σχόλια:

 1. Αγαπητοί αιτούντες δανείων

  Σε οικονομικές δυσκολίες; Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Αυτή η εταιρεία δανείων ιδρύθηκε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους φτωχούς και τους ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες της ζωής. Αν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο, επικοινωνήστε μαζί μας με τα παρακάτω στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: elenanino0007@gmail.com

  Ονομα:
  Απαιτούμενο ποσό δανείου:
  Διάρκεια δανείου:
  Αριθμός κινητού:

  Σας ευχαριστώ και ο Θεός ευλογεί
  ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
  Έλενα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. γεια σας

  Χρειάζεστε δάνειο, προσωπικό δάνειο ή επιχειρηματικό δάνειο; Είμαστε ένας νόμιμος και διαπιστευμένος δανειστής με πολύ χαμηλό επιτόκιο.

  Περίοδος πληρωμής 1 - 25 έτη.
  Ελάχιστο ποσό δανείου από 1000 έως 100.000.000,00 ευρώ
  2% ετήσιο επιτόκιο.

  Για περισσότερες πληροφορίες και επεξεργασία, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω

  Email: ecofinance2020@gmail.com

  Σχέση
  Κύριε οσκαρ
  Στείλτε μας email στο: ecofinance2020@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γεια σας, είστε επιχειρηματίας ή γυναίκα; Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο; Η επιχείρηση ή το έργο σας χρειάζεται χρηματοδότηση ή χρειάζεστε χρήματα για να αγοράσετε ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο ή χρειάζεστε ένα δάνειο για να εξοφλήσετε το χρέος σας; Και έχετε βρεθεί τόσο δύσκολο να πάρετε δάνειο από τοπικές τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλέψω να επικοινωνήσετε με την Global Finance Company μέσω του (globalfinancingfund@gmail.com)
   
  Η Global Finance Company είναι ένας παγκόσμιος δανειοδοτικός οργανισμός αφιερωμένος στην παροχή γρήγορων, εξασφαλισμένων και μη εξασφαλισμένων δανείων σε μετρητά σε ιδιώτες και επιχειρήσεις με επιδοτούμενο επιτόκιο. Έχουμε βοηθήσει πολλούς αριθμούς ατόμων και οργανισμών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Όταν κάνετε αίτηση μαζί μας, υποβάλετε αίτηση με μια αξιόπιστη εταιρεία που φροντίζει για τις ανάγκες χρηματοδότησής σας. Θα σας φροντίσουμε μέσα από όλη τη διαδικασία.

  ** ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ **

  Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Global Finance Funding, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή του αριθμού WhatsApp που ακολουθεί.
  Email: (globalfinancingfund@gmail.com)
  Email: (contact-globalfinance@protonmail.com)
  WhatsApp: (+17722073517)

  Φαίνουμε Προώθηση της ακρόασης από εσάς το συντομότερο δυνατό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γεια σας Αγαπητοί φίλοι,

  Χαιρετισμούς από τον ταπεινό μου εαυτό, ψάχνετε για ένα αξιόπιστο δάνειο ή χρειάζεστε ένα δάνειο για τη χρηματοδότηση της επιχείρησής σας ή για να εξοφλήσετε τους λογαριασμούς σας; σκεφτήκατε πώς να δημιουργήσετε ένα αρχικό κεφάλαιο στο έργο σας; αν ναι τότε αυτή η προσφορά είναι για σας, το όνομά μου είναι η κ. Noelia Rojas Padua από την Ασουνσιόν Παραγουάη. Έχω επίσης περάσει από δύσκολες στιγμές στη ζωή και είμαι απογοητευμένος τόσες φορές από φίλους και συγγενείς και σχεδόν σκέφτηκα ότι δεν θα μπορούσα πλέον να το κάνω στη ζωή μου, μέχρι που ήρθα σε έναν φίλο που με έστειλε σε έναν δανειστή που ονομάστηκε ( Dino Marco δανειστές plc) όπου πήρα το δάνειο μου ποσό $ 61.457,00 δολάρια που με βοήθησε από την οικονομική κατάσταση μου, προσφέρουν τα δάνειά τους με επιτόκιο 2% σε όλους όσους χρειάζονται ένα δάνειο, επικοινωνήστε μαζί τους σήμερα στο: dinomarcolenders220@gmail.com
  για εύκολο και προσιτό δάνειο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αγαπητοί αιτούντες δανείων

  Σε οικονομικές δυσκολίες; Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Αυτή η εταιρεία δανείων ιδρύθηκε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους φτωχούς και τους ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες της ζωής. Αν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο, επικοινωνήστε μαζί μας με τα παρακάτω στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: elenanino0007@gmail.com

  Ονομα:
  Απαιτούμενο ποσό δανείου:
  Διάρκεια δανείου:
  Αριθμός κινητού:

  Σας ευχαριστώ και ο Θεός ευλογεί
  ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
  Έλενα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. γεια σας

  Χρειάζεστε δάνειο, προσωπικό δάνειο ή επιχειρηματικό δάνειο; Είμαστε ένας νόμιμος και διαπιστευμένος δανειστής με πολύ χαμηλό επιτόκιο.

  Περίοδος πληρωμής 1 - 25 έτη.
  Ελάχιστο ποσό δανείου από 1000 έως 100.000.000,00 ευρώ
  2% ετήσιο επιτόκιο.

  Email: ecofinance2020@gmail.com
  WhatsApp: +2347063721690

  Σχέση
  Όσκαρ Μπέρναρντ
  Στείλτε μας email στο: ecofinance2020@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο για να καθαρίσετε τα χρέη σας ή χρειάζεστε ένα δάνειο συμμετοχικού κεφαλαίου για τη βελτίωση της επιχείρησής σας; Έχετε απορριφθεί από τράπεζες και άλλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς; Χρειάζεστε ενοποίηση δανείου ή υποθήκη; Δεν ψάχνετε πια, όπως είμαστε εδώ για να κάνετε όλα τα οικονομικά σας προβλήματα ένα πράγμα του παρελθόντος.

  Αυτή είναι μια εύκολη εταιρεία δανείων. Προσφέρουμε δάνεια σε όσους ενδιαφέρονται για ένα λογικό επιτόκιο 2%. Το εύρος κυμαίνεται από $ 5.000,00 έως ένα μέγιστο $ 100.000.000,00 δολάρια.

  Τα δάνεια μας είναι καλά ασφαλισμένα, καθώς η μέγιστη ασφάλεια είναι η προτεραιότητά μας.
  Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: oceanfmortgages@gmail.com
  Whatsapp +12053194645
  Χαιρετισμοί
  Max Bent

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. γεια σας


  Είμαστε εύκολοι δανειστές, παρέχουμε μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση δανείων. Προσφέρουμε ασφαλή και εμπιστευτικά δάνεια με πολύ χαμηλό επιτόκιο 2% ετησίως, Προσωπικά δάνεια, δάνειο ενοποίησης χρεών, επιχειρηματικό κεφάλαιο, επιχειρηματικό δάνειο, εταιρικά δάνεια, εκπαιδευτικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο και δάνεια για οποιονδήποτε λόγο!

  Είμαστε η αξιόπιστη εναλλακτική λύση στην τραπεζική χρηματοδότηση και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι απλή και απλή. Το δάνειό μας κυμαίνεται από 5.000 έως 25.000.000,00. Πρόσθετες πληροφορίες: Είμαστε γρήγορα η ιδιωτική, διακριτική και προσανατολισμένη στις υπηρεσίες δανεισμού επιλογή για τα γενικά δάνεια. Είμαστε η εταιρεία στην οποία πρέπει να στραφούμε όταν αποτυγχάνουν οι παραδοσιακές πηγές δανεισμού.

  Αν ενδιαφέρεστε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις παρακάτω πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: easyloanfirm2020@gmail.com

  Θερμές ευχαριστίες,
  Κ. Derek Douglas
  Επικεφαλής, Τμήμα Εφαρμογής Δανείων,
  ΕΥΚΟΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ.
  Email: easyloanfirm2020@gmail.com


  προσφορά δανείου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Sky Loans Firm δάνειο, δίνουμε δάνεια με επιτόκιο 0f 3%.

  Καλημέρα κύριε / μα είμαι.

  Είμαστε μια ιδιωτική εταιρεία και προσφέρουμε δάνεια με χαμηλά επιτόκια για τον καθορισμό του ποσού του δανείου είναι μεταξύ 100 εκατομμυρίων δανείων πρόβλεψη δανείου 1.000 ευρώ για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων: άκρη / επιχειρηματική επέκταση ανταγωνιστικότητα.

  Προσφέρουμε μια ποικιλία δανείων

  * Προσωπικά δάνεια (εξασφαλισμένα και μη εξασφαλισμένα)
  * Επιχειρηματικά δάνεια (εξασφαλισμένα και μη εξασφαλισμένα)
  * Δάνειο ενοποίησης

  Δεν υπάρχουν τέλη Upfront
    

  Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτή τη διαφήμιση.
  Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις, στείλτε μας e-mail σήμερα
  skywealthloanfirm@gmail.com
  skywealthloanfirm@gmail.com
  skywealthloanfirm@gmail.com


  Κα Mary Mason.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ψάχνετε για ένα στιγμιαίο δάνειο μετρητών; Η εταιρεία μας λειτουργεί σύμφωνα με σαφείς, ευέλικτους, διαφανείς και κατανοητούς όρους. Προσφέρουμε πολύ χαμηλά επιτόκια σε σχέση με την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας (ύφεση) στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Μπορεί να έχετε κακή πίστωση, η εταιρεία μας προσφέρει τώρα ένα προσιτό δάνειο επιτοκίου, έτσι τι χρειάζεστε για να ενισχύσετε την επιχείρησή σας; Ή χρειάζεστε χρήματα για προσωπικούς σκοπούς; Γιατί να μην επικοινωνήσετε μαζί μας τώρα που προσφέρουμε άτομα και νόμιμα δάνεια με επιτόκιο 3% για μέγιστη περίοδο 25 ετών. Ο ενδιαφερόμενος αιτών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω
  e-mail τώρα: paulsonloaninvestment@gmail.com

  Viber: +44 7441 394017

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο οποιουδήποτε είδους; Δάνεια για να καθαρίσετε το χρέος ή να δανείσετε τα χρήματά σας. Για να βελτιώσετε την επιχείρησή σας, έχετε απορριφθεί από οποιαδήποτε τράπεζα και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα; Χρειάζεστε δάνειο ή υποθήκη; Αυτό είναι το μέρος για να δούμε, είμαστε εδώ για να λύσουμε όλα τα οικονομικά σας προβλήματα. Δανειζόμαστε χρήματα στο κοινό. Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια με έναν κακό πιστωτή που χρειάζεται χρήματα. Για να πληρώσετε για επιχειρηματικές επενδύσεις με λογικό συντελεστή 2%, επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω αυτό το μέσο για να σας ενημερώσω ότι προσφέρουμε αξιόπιστη και χρήσιμη βοήθεια και θα είμαστε πρόθυμοι να σας δανείσουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

  Προσφορά δανείου

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]