Στην εκκίνηση το νέο ξενοδοχείο της Accor στον Πειραιά

Της Στεφανίας Σούκη

Μετά από μία μακρά περίοδο εγκρίσεων, η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ) χορήγησε την άδεια δόμησης για το νέο ξενοδοχείο στον Πειραιά που θα φέρει την υπογραφή του ομίλου της Accor και το brand της Novotel.

Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα θα έχει στοιχεία βιοκλιματικού σχεδιασμού, προβλέπεται να είναι 4 αστέρων και δυναμικότητας 510 κλινών και βρίσκεται επί της λεωφόρου Ομηρίδου Σκυλίτση 62. Πρόκειται για τη σχεδιαζόμενη επένδυση της Hatsios Development με φορέα επένδυσης την ΜΑΣΤΕΡ Αναπτυξιακή, για την οποία έχει υπογραφεί προσύμφωνο με την όμιλο της Αccor. Mε βάση την άδεια δόμησης που χορήγησε στις αρχές Απριλίου η ΕΥΠΑΤΕ, προβλέπονται συνολικά 9 όροφοι, με μία συνολική επιφάνεια 15.236 τ.μ. και 85 θέσεις στάθμευσης. 

To νέο ξενοδοχείο, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η εταιρεία «σχεδιάζεται να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες για σύγχρονες ξενοδοχειακές υποδομές στον Πειραιά. Το νέο ξενοδοχείο θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, συνεδριακούς χώρους, χώρους εστίασης με πισίνα στην ταράτσα και εντυπωσιακή θέα στον Σαρωνικό και την Ακρόπολη». 


Η Χάτσιος Ανάπτυξη Ακινήτων Α.Ε. δραστηριοποιείται από το 1955 στον τομέα της κατασκευής και πώλησης ακινήτων, ενώ μέσω της ΑΝΑΞ Α.Ε
δραστηριοποιείται και στους τομείς της μελέτης και κατασκευής κτιριακών έργων και εγκαταστάσεων ΑΠΕ, καθώς και συμβουλευτικών υπηρεσιών μηχανικού. 

Η Accorhotels πρωτοήρθε στην Ελλάδα το 1988 με το πρώτο της ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, το Novotel κι έκτοτε είναι από τους λίγους ξένους ομίλους που έχουν «επενδύσει» στη χώρα μας τόσο στο κομμάτι της ιδιοκτησίας ξενοδοχείων όσο και στο κομμάτι της διαχείρισης, έχοντας υποστεί και τις συνέπειες της κρίσης.

Ο γαλλικός κολοσσός ταξιδιών και αναψυχής, ο οποίος- σημειωτέον- προσφέρει εμπειρίες σε περισσότερα από 4.100 ξενοδοχεία, θέρετρα και κατοικίες, καθώς και σε πάνω από 3.500 από τις καλύτερες ιδιωτικές κατοικίες σε όλο τον κόσμο, ξεκίνησε αρχικά στη χώρα μας στα τέλη της δεκαετίας του '80 με την ανάληψη της διαχείρισης στο Novotel στο κέντρο της Αθήνας, έχοντας αποκτήσει και την ιδιοκτησία του 100% της μονάδας επί της οδού Μιχαήλ Βόδα από τις αρχές της δεκαετίας του '00. Το brand του ομίλου Sofitel συνδέθηκε στο παρελθόν με τον όμιλο της Nτίας Καψή και τα δύο ξενοδοχεία σε Ρόδο και Κρήτη, ενώ κατά τη δεκαετία του '90 είχε παρουσία και στην Ευβοια μέσω του Coralia Palmariva Eretria. Aπό τo 2001, το όνομα Sofitel συνδέθηκε με την 5άστερη ξενοδοχειακή μονάδα του αεροδρομίου απέναντι από το κτίριο του Κεντρικού Αεροσταθμού, που ''τρέχει'', ως γνωστόν, ο όμιλος Mitsis Hotels.

Πέρα από τις υφιστάμενες μονάδες- το Novotel στο κέντρο της Αθήνας και το Sofitel του αεροδρομίου- αλλά και το πρώτο Ibis Style του ομίλου στην Κρήτη, ο όμιλος έχει κινητοποιηθεί προκειμένου να τοποθετηθεί περαιτέρω τόσο στην Αθήνα όσο και τη Μύκονο.




newmoney.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα