Aυτόνομα οχήματα χωρίς οδηγό και στα Logistics

Η θυγατρική εταιρεία στον τομέα των logistics της Alibaba, Cainiao επικεντρώνεται στην ανάπτυξη επαγγελματικών οχημάτων παράδοσης χωρίς οδηγό.

Μάλιστα πρόσφατα έκαναν το γύρω του διαδικτύου φωτογραφίες από τα πρώτα τεστ των «αυτοτροφοδοτούμενων» οχημάτων της. Σύμφωνα με Κινεζικά μέσα ενημέρωσης η εταιρεία ανέφερε ότι η αυτόνομη οδήγηση στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας έχει πλέον «ωριμάσει» και πως σχεδιάζει να ξεκινήσει παραδώσεις με τα βαν χωρίς οδηγό μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Αισιόδοξος για την λειτουργία των οχημάτων χωρίς οδηγό στον κλάδο των Logistics δήλωσε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Weibo και ο πρόεδρος της Cainiao, Wan Lin υπογραμμίζοντας ότι το εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας έχει πάρει… «φωτιά».

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η Alibaba απέκτησε τον έλεγχο της Cainiao τον περασμένο Σεπτέμβριο και δεσμεύτηκε να δαπανήσει $15 εκατ. για να επεκτείνει το δίκτυό της. Τα ετήσια αποτελέσματα της Alibaba δείχνουν ότι το 81% όλων των ειδών που πουλήθηκαν μέσω ιστότοπων που ανήκουν στον όμιλο παραδόθηκαν μέσω της Cainiao.
ered.gr

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα