Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 5.066 ανέργων

Εντός των επόμενων 15 ημερών αναμένεται η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 5.066 ανέργων στην αντιπυρική προστασία των δασών. Πρόκειται για πρόγραμμα που σχεδίασαν από κοινού τα υπουργεία Εργασίας και Περιβάλλοντος, με στόχο αφενός μεν την εξυπηρέτηση αναγκών σε προσωπικό των δασικών υπηρεσιών της χώρας για την αντιπυρική προστασία, αφετέρου δε την κατάρτιση των ανέργων σε ένα εξειδικευμένο αντικείμενο με στόχο την πλήρη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Οπως δήλωσε χθες, κατά την παρουσίαση του προγράμματος, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 32 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε 5.066 ωφελουμένους, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στις κατά τόπους δασικές υπηρεσίες της χώρας με βάση τις καταγεγραμμένες ανάγκες. Σύμφωνα μάλιστα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, έχουν εξασφαλιστεί πόροι ύψους 1 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για τα μέσα ατομικής προστασίας των απασχολουμένων και τις λοιπές λειτουργικές ανάγκες του προγράμματος.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, διάρκειας 8 μηνών, θα χορηγηθεί βεβαίωση για τις θεματικές της εκπαίδευσης των ωφελουμένων από τα δασαρχεία, ενώ η επαγγελματική εμπειρία που θα αποκομίσουν θα αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ. Η δημόσια πρόσκληση θα δημοσιευθεί σε λιγότερο από 15 ημέρες με σκοπό να ξεκινήσουν εργασία πριν από το καλοκαίρι και γενικότερα πριν από την έναρξη της «πύρινης περιόδου». Βάσει του σχεδιασμού, θα προσληφθούν 302 δασολόγοι-δασοπόνοι οι οποίοι θα είναι επιστάτες των συνεργείων που θα δημιουργηθούν. Σχεδόν 4.000 θα είναι οι εργάτες που θα προσληφθούν για την υλοτομία, αλλά και οδηγοί, λογιστές κ.ά.


kathimerini.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα