Πρώτη στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών η Ελλάδα - Αύξηση 45% στις κρατήσεις

Στην απόλυτα πρώτη θέση ως τουριστικός προορισμός και για τους κατοίκους της περιοχής Ίνφιρτελ της 'Ανω Αυστρίας βρίσκεται εφέτος η Ελλάδα, ακολουθούμενη από την Ισπανία, τονίζει σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Oberoesterreichische Nachrichten ο γνωστός στη χώρα του Αυστριακός τουριστικός παράγοντας Αντρέας Αουίνγκερ, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά αντίστοιχες εκτιμήσεις που υπήρξαν σε δημοσιεύματα του αυστριακού Τύπου, ήδη από τις αρχές της φετινής χρονιάς.

Σύμφωνα με τον Αντρέας Αουίνγγκερ, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού στην Αυστρία εδώ και πάνω από 30 χρόνια, τα ελληνικά νησιά προσφέρουν στους τουρίστες πάρα πολλές δυνατότητες διακοπών, για κολύμπι, για άθληση, για ποδήλατο και για γκολφ. Υπάρχουν, όπως σημειώνει, θαυμάσια οικογενειακά ξενοδοχεία, όμορφες παραλίες, εξαιρετικό φαγητό και δυνατότητες διαμονής από την μικρή πανσιόν των δύο αστέρων έως το πολυτελές ξενοδοχείο των πέντε αστέρων. Δηλαδή, υπάρχουν πρακτικά θαυμάσιες προσφορές για κάθε πορτοφόλι, προσθέτει.

Ο Αντρέας Αουίνγκερ επισημαίνει ότι, εκτός αυτών, οι κάτοικοι της περιοχής Ίνφιρτελ, μπορούν σχετικά εύκολα να μεταβούν στην Ελλάδα, από τα αεροδρόμια του Λιντς, του Σάλτσμπουργκ και του Μονάχου, τα οποία χρησιμοποιούν σε ποσοστό 90% για τις διακοπές τους.

Ο ίδιος αναφέρει πως έχει αλλάξει η χρονική διάρκεια των διακοπών, η οποία έχει μικρύνει, αλλά αντί αυτού οι κάτοικοι του Ίνφιρτελ ταξιδεύουν συχνότερα, με τις κλασικές θερινές διακοπές να έχουν διάρκεια επτά έως δέκα ημέρες, ενώ οι τρεις εβδομάδες πλέον σπανίζουν, και προτιμούνται πολύ οι σύντομες διακοπές. Στη συνέντευξή του, ο Αυστριακός ειδικός του τουρισμού αναφέρει ακόμη πως για τις θερινές διακοπές προτιμάται το αεροπλάνο, ενώ μέχρι σήμερα κρουαζιέρα φέρεται να έχουν κάνει οι κάτοικοι του Ίνφιρτελ σε ένα ποσοστό 10-15%, και πως ακόμη κατά κεφαλή δαπανούν κατά μέσο όρο 1.000 ευρώ για ταξίδια και διακοπές, αλλά πολλοί είναι επίσης πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα από όσα ξόδευαν για τις διακοπές τους πριν από μερικά χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε σειρά δημοσιευμάτων του αυστριακού Τύπου, επισημαίνεται ήδη από τις αρχές της χρονιάς το γεγονός ότι «η Ελλάδα παραμένει και εφέτος ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς, με τις κρατήσεις να παρουσιάζουν αύξηση κατά 45% σε σχέση με πέρυσι».

«Το 2018 θα είναι η χρονιά-ρεκόρ για διακοπές -Η Ελλάδα, όπως και την προηγούμενη χρονιά, ο αγαπημένος προορισμός των Αυστριακών, με αύξηση 45% στις κρατήσεις» σημείωνε, για παράδειγμα, στον τίτλο του σχετικού δημοσιεύματος «Θέμα της ημέρας», η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Oesterreich.

Η ίδια εφημερίδα ανέφερε επίσης πως η Ελλάδα παραμένει και για εφέτος «ο υπ΄αριθμόν ένα προορισμός για τους Αυστριακούς, με την Ισπανία να ακολουθεί στη δεύτερη και την Τουρκία στην τρίτη θέση».



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα