Σπάει το ρεκόρ σε λειτουργικά αποτελέσματα ο Όμιλος της Generali

Νέο υψηλό ποσοστό στα λειτουργικά του αποτελέσματα κατέγραψε ο Όμιλος Generali, συνεχίζοντας να διαγράφει θετική πορεία στη διεθνή αγορά. Τα λειτουργικά αποτελέσματα έφτασαν σε €4,89 δισ., αυξημένα κατά 2,3% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα €2,1 δισ. (+ 1,4%) και η κερδοφορία στα προϊόντα ζωής αυξήθηκε με νέα παραγωγή κατά 53,8%. Οι καθαρές εισροές ταμειακών ροών ανήλθαν σε €9,7 δισ., και το ποσοστό οικονομικής φερεγγυότητας στο 230%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Generali, Philippe Donnet, δήλωσε, ότι “τα εξαιρετικά αποτελέσματα που παρουσιάσαμε επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα και την αποτελεσματικότητα του στρατηγικού μας σχεδίου. Είμαστε τέλεια τοποθετημένοι για να επιτύχουμε όλους τους στόχους που είχαμε θέσει για το 2018. Υπό το πρίσμα αυτών των αποτελεσμάτων το Διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει μέρισμα ύψους 0,85 Ευρώ ανά μετοχή και αύξηση κατά 6% από 0,80 Ευρώ το 2016.

Η εστίασή μας στα βέλτιστα τεχνικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα σε Επενδύσεις, Διαχείριση Περιουσιακών Στοιχείων και Πλούτου αλλά και η επίτευξη του στόχου στη μείωση κόστους δύο χρόνια νωρίτερα, οδήγησαν σε λειτουργικό αποτέλεσμα ρεκόρ. Το 2017 εφαρμόσαμε μια σειρά σημαντικών έργων, όπως η νέα στρατηγική διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, ο εξορθολογισμός του διεθνούς αποτυπώματος και ο μετασχηματισμός της γερμανικής επιχείρησης – όλες οι πρωτοβουλίες συνέβαλαν στη συνολική ανθεκτικότητα της Ομάδας μας.

Αυτά τα αποτελέσματα, που ελήφθησαν χάρη στην καθημερινή δέσμευση και το πάθος των συναδέλφων, πρακτόρων και και συνεργατών μας, μας επιτρέπουν να κοιτάξουμε το μέλλον με εμπιστοσύνη και να δημιουργήσουμε βιώσιμη αξία για όλους τους μετόχους μου”.



insurancedaily.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα