Στην Dromeus Capital με € 23,6 εκατ. το ακίνητο της Wind στη Λεωφ. Κηφισίας

Της Στεφανίας Σούκη

Υψηλότερα της τιμής εκκίνησης κατακυρώθηκαν τρία από τα τέσσερα μεγάλα επαγγελματικά ακίνητα που είχε βγάλει προς πώληση η Εθνική Leasing με σημαντικότερο αυτών τα γραφεία, όπου στεγάζεται η Wind επί της λεωφόρου Κηφισίας πρώην ιδιοκτησίας του ομίλου Βωβού.

Το συγκρότημα γραφείων, από τα πλέον χαρακτηριστικά του άλλοτε κραταιού ομίλου, «χτύπησε» στο σημερινό διαγωνισμό fund της Dromeus Capital Management (γνωστή στο επενδυτικό κοινό από την κινητικότητα που επιδεικνύει τα τελευταία χρόνια, αναζητώντας ευκαιρίες στην ελληνική αγορά) με μία τιμή στα 23,6 εκατ. ευρώ, ενώ τους διεκδικητές ήταν και η Trastor AEEAΠ, η οποία επιχειρεί το τελευταίο διάστημα να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της. Από την πλευρά της η Eθνική Leasing, στην ιδιοκτησία της οποίας είχε περιέλθει το ακίνητο ζητούσε ως ελάχιστο τίμημα τα 21 εκατ. ευρώ. Το συγκρότημα γραφείων, καταστημάτων και σταθμού αυτοκινήτων αποτελούμενο από τα κτίρια Α’και Β’επί της λ. Κηφισίας 66, συγκρότημα περιλαμβάνει χώρους συνολικής επιφανείας 8.334 τ.μ. με 4 υπόγεια συνολικής επιφανείας 25.200 τμ και 812 θέσεις στάθμευσης.

Τα κεφάλαια που συγκέντρωσε τελικά από τα τρία ακίνητα η Eθνική Leasing ανήλθαν στα 27,445 εκατ. ευρώ, έναντι του 37,4 εκατ. ευρώ που ζητούσε από τη μεμονωμένη πώληση κάθε ακινήτου και τα 36,5 εκατ. ευρώ από την πώληση ως cluster ενώ στους ενδιαφερομένους για κάποια από τα ακίνητα εμφανίστηκε, κατά τις πληροφορίες, και η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ.


Η Dromeus προσέφερε, κατά τις πληροφορίες το υψηλότερο τίμημα, στα 2,35 εκατ. ευρώ έναντι του ζητούμενου τιμήματος των 2,05 εκατ. ευρώ και για το έτερο ακίνητο του ομίλου Βωβού στους Αμπελοκήπους: Πρόκειται για οριζόντια ιδιοκτησία γραφειακών χώρων 4ου ορόφου επιφάνειας 921 τμ και 19 θέσεις στάθμευσης σε εξαώροφο επαγγελματικό κτίριο γραφείων καταστημάτων, στην οδό Θεοφάνους 4, με προβολή στη συμβολή της Λ. Κηφισίας με την Λ. Αλεξάνδρας.

Σε έτερη εταιρεία, με τιμή στα 1,495 εκατ. ευρώ, έναντι του αρχικά ζητούμενου του 1,35 εκατ. ευρώ πουλήθηκε το ακίνητο στην περιοχή των Βριλησσίων (λεωφόρος Πεντέλης 11- 13).

Στο χαρτοφυλάκιο των τεσσάρων που είχε βγάλει προς πώληση σήμερα η Εθνική Leasing περιλαμβανόταν κι ένα ακόμη μεγάλο ακίνητο του ομίλου Βωβού στους Αμπελοκήπους: Πρόκειται για τα γραφεία στους Αμπελοκήπους στην οδό Πουλίου 6, εκεί όπου στεγάζεται το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και είχε κατασκευαστεί εν έτει 2000 από την Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική, πωλούνταν με ελαχιστη τιμή στα 13 εκατ. ευρώ, ωστόσο δεν κατακυρώθηκε τελικά.



newmoney.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα